2017 har vært stappfull av gode produkter og underholdning. Selv gulvene holdt jeg rene i år.
2017 har vært stappfull av gode produkter og underholdning. Selv gulvene holdt jeg rene i år.

Annonse


Dette er produktene Trond elsket i år

Det har vært et begivenhetsrikt år med store lanseringer, drama, intriger, politikk og ikke minst veldig mange spennende produkter.

Her tar jeg for meg produktene som ga meg mest glede i 2017, som Martin gjorde i går.

Du finner litt av hvert her, fra spill til stoler og selvsagt mobiler og dingser. Jeg elsker dingser (og støvsugere).

Surface Laptop

Jeg ga Microsofts første tradisjonelle laptop (som ikke er en hybrid) åtte av ti i min test i sommer.

Annonse


Jeg trakk for dårlig diskytelse, da den er langt dårligere enn alle andre maskiner på markedet, spesielt i prissegmentet, men jeg har virkelig blitt glad i maskinen. Mer ettersom tiden har gått. Jeg bruker den til surfing og skriving, og til det er den super. Den skiller seg jo også litt ut blant Mac-ene.

Jeg bruker berøringsskjermen mer enn jeg hadde trodd, og selv om MacBook Pro har bedre ytelse og berøringsflate, er den så kjedelig. Dessuten har den ikke berøringsskjerm.

Maskinen har vokst mye, blitt bedre med oppdateringer og har svært god batterilevetid. Maskinen fortjener uten tvil å være på denne listen som min faste arbeidskamerat. Et produkt jeg gleder meg til å bruke.

Surface Laptop yter godt nok, har veldig bra batterilevetid og et pent design som skiller seg ut.
Surface Laptop yter godt nok, har veldig bra batterilevetid og et pent design som skiller seg ut. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

iPhone X

Apples nye stolthet måtte på denne listen. Det er en “no brainer”. Mobilen er den beste jeg har hatt gleden av å bruke og teste. Jeg ga den full pott i testen som har 3569 kommentarer.

Den fine skjermen og berøringsgestene samt alle de små detaljene, fra multitasking til kamerats portrett-funksjon og et design bransjen nok aldri vil glemme, gjør den til en helt suveren mobil, et smykke og et teknologisk ikon. Alle andre mobiler føles veldig gamle.

Batterilevetiden er svært god etter flere oppdateringer, bedre enn når jeg skrev testen.

iPhone X er den beste mobilen fordi den har alt og gjør det meste bedre enn de fleste, inkludert smykkefølelsen, men den er dyr og langt fra alle apper fyller skjermen.
iPhone X er den beste mobilen fordi den har alt og gjør det meste bedre enn de fleste, inkludert smykkefølelsen, men den er dyr og langt fra alle apper fyller skjermen. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Galaxy Note 8

Uten tvil min favoritt Android-mobil i år og den beste Android-mobilen jeg har brukt. Den har en helt utrolig skjerm, god batterilevetid, herlig design og bra kameraer.

Selv om den er dyr, får man det man betaler for. Faktisk, man får hele pakka her, inkludert en pen, vanntetthet og trådløs lading.

Dette er dessuten den kjappeste Samsung-mobilen jeg har testet. Alle de andre før denne, inkludert Galaxy S8+ (som har det beste Android-mobil-designet fremdeles), var treg, men ikke Note 8. Blant annet takket være mer RAM og et optimalisert brukergrensesnitt.

Uten tvil verdt pengene for de som trenger en kraftig mobil i jobbsammenheng eller reiser mye og liker å se film.

Note 8 har markedets villeste panel, god ytelse og batterilevetid.
Note 8 har markedets villeste panel, god ytelse og batterilevetid. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Xbox One X

Microsofts konsoll overrasket meg en god del, og det i positiv forstand. Jeg er ikke den som går tilbake til eldre titler, spesielt ikke de jeg allerede har spilt, men One X løfter grafikken så mye i Halo 5 og Gears of War 4, at jeg har storkost meg med disse mye mer enn jeg hadde spådd.

Les min kommentar om konsollen.

Microsoft har gjort en utrolig god jobb med bakoverkompatibilitet og løftet flere gode titler til nye grafikkhøyder. Dessverre mangler det eksklusive titler, men de kommer jo. Dessuten hører man ikke denne maskinen, selv ikke når den jobber for fullt.

Utrolig maskinvare – nå gleder jeg meg til nye topptitler som virkelig kan avsløre hva den er i stand til. Det beste kjøpet en spiller kan gjøre uten å måtte punge ut 15k for en spill-PC.

Ja takk, begge deler. Det er hyggelig å være konsoll-eier og PC-spiller akkurat nå.
Ja takk, begge deler. Det er hyggelig å være konsoll-eier og PC-spiller akkurat nå. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Uncharted-spillene

Playstation 4 Pro må nevnes, for Uncharted 4 og de første spillene, samt The Lost Legacy, er magiske på Sonys kraftigste konsoll, selv om maskinen bråker en god del under press. Mye mer enn One X. Samtidig er den jo ikke like kraftig som Xbox One X, men magikerne hos Naughty Dog kjenner maskinvaren så godt, at Uncharted-spillene ser like bra ut som det beste fra Xbox One X og PC-verdenen.Det står det stor respekt av. Vi er også veldig glade i fortellerstilen.

Du trenger ikke VR, bare en PS4 Pro og Uncharted 4.
Du trenger ikke VR, bare en PS4 Pro og Uncharted 4. (Ill.: Sony)

Secret Lab Titan kontorstol

Jeg satt lenge på en Amazon-stol til 200 kroner til jeg fant ut at jeg sitter og glor på skjermen 12 timer om dagen, og kanskje bør investere litt penger i å ikke ødelegge rygg og nakke. Jeg punget derfor ut for Secret Labs Titan, en stol som markedsføres til gamere. Den er kanskje bittelitt glorete, men kvaliteten er upåklagelig og den er svært god å sitte i, selv når det er snakk om veldig mange intense timer.

Uten tvil verdt 3000 kroner. Bruk penger på en god stol og en god skjerm.

Secret Lab er et velkjent merke for gamere i USA, men er også en svært god kontorstor for arbeid med mange komfortmuligheter. (Ill.: Secret Lab)

Apple Watch Series 3 med LTE og Beats X

Disse to er de beste treningskompisene man kan ha. For meg som liker musikk når jeg jogger, eller sykler, er det helt gull å slippe mobilen. Med klokka finner jeg frem i byen når jeg prøver nye ruter, strømmer musikk og følger med på puls og gjør det jeg kan for å lukke Watch-ringene.

Beats X faller aldri ut (vi har brukt dem nesten daglig siden vi testet i februar i år), og leverer god lyd også når man er i bevegelse. De lader kjapt og har bra batterilevetid.

Dette er to produkter jeg aldri vil være foruten, men batterilevetiden med klokka i LTE-modus må bli bedre som nevnt i min anmeldelse. Vi tipper at det vil skje september 2018. Vi håper at innen den tid så er LTE-modellen lansert i Norge. Kom igjen Telia, Telenor og Apple (og få ut Apple Pay også!)

Vi er ikke så glad i hverken dette designet eller app-listen, men sett bortsett fra enkelt grensesnitt-plager er Series 3 vår favoritt innen smartklokker.
Vi er ikke så glad i hverken dette designet eller app-listen, men sett bortsett fra enkelt grensesnitt-plager og dårlig batteri med LTE på, er Series 3 vår favoritt innen smartklokker. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Amazon Alexa

Disse såkalte smarte høyttalerne gir ikke oss noen illusjon at de er en selvlærende AI, for det er de rett og slett ikke: de er forhåndsprogrammerte. Årsaken til at Alexa kommer på denne listen er at den har støtte for Sony Bravia smart TV, og det er magisk!

Jeg kan nemlig si “Alexa, turn on TV” eller “Alexa, mute TV” eller det smarteste “Alexa, switch to HDMI 3” (der er nemlig Xbox One X koblet til). Digger det.

Alexa og Bravia TV-er med Android er en smart kombinasjon.
Alexa og Bravia TV-er med Android er en smart kombinasjon. (Ill.: Amazon)

Dyson V6 elektrisk støvsuger

Ja, en støvsuger, men for menn. Jeg har også en stor Dyson-støvsuger, men den er kablet. Jeg bruker lillebror mye mer. Selv om batteritiden kun er 20 minutter, rekker jeg over leiligheten med denne kjapt. Den kommer seg inn og under alle steder sofaer og stoler, og kan utstyres med munnstykke for å holde PC-en støvfri.

Den gjør rett og slett uka mye lettere samtidig som den er lekker og med den perfekte husmorfargen. En klar favoritt-dings.

Dyson V6 er dyr, men svært praktisk.
Dyson V6 er dyr, men svært praktisk. (Ill.: Dyson)

Hurtigladere

“Dash Charge” fra OnePlus (OnePlus 5T lader 58 prosent på 30 minutter!) og QuickCharge 4 har gjort det faktum at batterilevetiden til endel mobiler (inkludert iPhone X) blir langt mer fordøyelig, for nå kan man lade til 30 og 50 prosent på godt under timen. Det er en god løsning til bransjen finner ut hvordan de kan garantere minst 2 dager uten å måtte lade, for vi håper jo det blir realitet.

Jeg er glad hurtiglading er standard.

Annonse