OnePlus 5T er på alle måter et solid produkt.
OnePlus 5T er på alle måter et solid produkt.

Annonse


TEST: OnePlus 5T er den beste mobilen i sitt segment: 10/10!

OnePlus har klart det!

De har designet en mobil med mer enn stor nok skjerm og nesten uten ramme (6″ – opp fra 5,5″ på OnePlus – oppløsningen er på 1080×2160) til å tekkes alle, kombinert med god ytelse og smarte funksjoner som vil glede og forenkle hverdagen.

Vi hopper rett inn på ytelsesdelen, da det er dette som vil overraske deg først når du prøver en.

Ytelse
OnePlus må ha noen dyktige utviklere. Det er jo ikke slik at de har designet Android fra bunnen – det bare føles sånn. Versjonen som følger med OnePlus sine mobiler er så kjapp.

Annonse


Det er nesten utrolig at man holder i en mobil som er såpass billig, men som yter så godt. Det er nesten kjedelig, for det er ingen tukling som skal til for å få ting til å fungere som ønskelig.

OnePlus 5 og 5T føles minst like kjapp som Googles Pixel-mobiler, og den er like kjapp som 5, selv om den driver et større panel.

Vi har som vane å skru ned animasjonslengden under utviklerpanelet til 0,5. Dette gjør mobilen enda kjappere, i hvert fall føles det sånn.

Vi testet 6GB RAM-modellen med Snapdragon 835 (begge modellene har denne).

Vi testet OnePlus 5 8GB RAM-modellen forrige gang, og tenkte å se om det var noen forskjell kontra 6GB-varianten. Vi kan ikke si vi merker forskjell på 6 og 8GB minne. I april, da vi testet 5, trakk vi poeng for for mye ramme. Dette er uten tvil løst med 5T.

OBS: OnePlus selger ikke mobilene sine i Norge, som Razer med sin Phone. Våre svenske naboer er nærmeste sted å skaffe en, så kjenner du noen og vil ha den beste mobilen du kan kjøpe for 5000 kroner, vet du hva du må gjære.

Svenske priser:

  • 6GB RAM – 64GB lagringsplass: 4999 kroner
  • 8GB RAM – 128GB lagringsplass: 5599 kroner
Det er også mulig å endre fargene på mindre dele av UI-et.
Det er også mulig å endre fargene på mindre dele av UI-et. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Det er fint at det er innebygget mulighet for å endre mellom mørkt og hvitt tema.
Det er fint at det er innebygget mulighet for å endre mellom mørkt og hvitt tema. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Design og bruk
Denne mobilen er kjedelig. Ja, rett og slett dørgende kjip. Fronten er svart, og rammene er like svarte.

Snu mobilen rundt, og den er grå-svart. Ja, det er lite å hoppe i taket av og ringe Dieter Rams for, men jeg vet det er personer som foretrekker det slik. Det er ingenting galt med designet (kun baksiden, jeg kommer tilbake til det), men det er heller ingenting å fortelle. Ingen fancy design-historie eller slikt. Greit nok.

Jo, en liten ting: det er ingen skrift på baksiden utover OnePlus-logoen. Vi liker at EU endelig har åpnet for å ha sertifiseringene i programvare, slik at produsentene ikke er tvunget til å ødelegge baksiden.

Den riper ikke lett i det hele tatt og det setter vi pris på, men den er veldig glatt, som 5. Dette fordi baksiden er av anodisert aluminium.

Du vil også legge merke til mange fine OS-detaljer og tenke at “disse folkene tenker som meg, de må ha brukt mange mobiler i sitt liv”. Mange av dere som har installert ikke-offisielle ROM (Android-versjoner) på sine Androids gjennom årene vil nikke gjenkjennende til mange av funksjonene OnePlus har lånt fra Android-miljøet en god stund.

Og ikke bare Android-versjonen de har modifisert, men i esken har de faktisk har lagt ved et gummi-etui og klistret på panel-beskytter på selve enheten. Hvem gjør slikt utover OnePlus?

Gummi-etuiet vil du sette pris på, for baksiden er veldig glatt og kan skli ut av håndflaten din, spesielt om du er litt ekstra tørr i hendene, det er jo vinter. Gummi-etuiet er helt OK, men selvsagt billig, det kan tenkes du vil handle noe sprekere.

Grensesnittet vil ikke blåse noen som har testet Android før, av banen.
Grensesnittet vil ikke blåse noen som har testet Android før, av banen. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Ansiktspåloggingen er super, men er den sikker?
Det smarteste du kan gjøre er å aktivere dobbel-trykk på skjermen (ikke på som standard) for å åpne den, og aktivere ansiktspålogging.

Du kan dobbelt-trykke forsiktig for å se om det er noe viktig, og føre mobilen til ansiktet for å lese dem – mobilen låses opp på sekundet, men om det ikke er noe viktig, kan du la den ligge. OLED-panelet lyser nemlig opp meldinger når noe tikker noe inn, men ikke hele grensesnittet lyser opp, for å spare på batteriet.

Og frykt ei: De samme smarte forbedringene og funksjonene som var å finne i 5 er her; volumprofil-bryter, batteriprosent og andre smarte detaljer som gjør hverdagen litt enklere.

Ansiktsscanneren er så kjapp at vi tviler på at den bør brukes om du har veldig sensitiv informasjon på mobilen. Det er litt for godt til å være sant.

OnePlus sitt kamera undersøker over 100 detaljer i ansiktet ditt for å forsikre seg om at det faktisk er deg, alt fra avstanden mellom øynene til avstanden mellom nese og øverste leppe. For å sammenligne bruker mye dyrere iPhone X et 3D-kamera for å sikre informasjonen din, noe som innebærer at den får med seg mange flere detaljer: 30 000 infrarøde prikker leser ansiktet.

Det er også en grunn til å ansiktsscanneren flankes av fingersensor på baksiden – det er nemlig ikke som med Apple at OnePlus har et API som utviklere kommer til å ta i bruk, med andre ord må vi bruke fingeren for å åpne apper som 1Password, i motsetning til med Apples mobil som tar i bruk ansiktet.

Slik vi skjønner det er den derfor på plass kun for å åpne enheten, og ikke for å betale, eller fylle ut passordfelt.

PS: OnePlus 3 og OnePlus 3T har ansiktsscanner om du har installert Android 8 beta, så da regner vi med at 5 også får.

PS #2: Har du hodetelefoner med aptX, aktiver støte fra Innstillinger – Avansert (helt nederst: “aptX HD”). Den kan være aktivert selv om Bluetooth-pluggene eller hodesettet ikke støtter denne spesifikke standarden.

Kamera
Ta en titt på hvordan bilder denne knipser i konkurranse mot iPhone X og Sony RX100 IV.

Vi synes kameraet gjør en god jobb. Mobilen leverer også en stabil Bluetooth 5-opplevelse
Vi synes kameraet gjør en god jobb. Mobilen leverer også en stabil Bluetooth 5-opplevelse (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Plager
En ting de dog enda ikke har klart å rette, for dette var et problem med 5, er at auto-lysstyrken er alt for aggressiv. Den justerer nemlig ned lysstyrken på skjermen så mye, nesten uavhengig av hvor man sitter, at man knapt kan se hva som vises på skjermen.

Den eneste løsningen er å skru av automatisk lys-regulering, men man finner kjapt ut hvorfor alle produsenter har automatisk lysstyrke på som standard. Det er rett og slett knotete å måtte gjøre dette selv, og det stjeler en god del tid. Dette er uten tvil den største plagen med produktet.

Jeg løste problemet med å late ned Lux Lite som blir en del av varselsenteret og justerer automatisk i stedet for Androids innebygde utgave som OnePlus har rota til.

Men det er to ting du må være klar over, om dette er viktig for deg, og en årsak til at den koster en god del mindre enn andre toppmodeller: 5T mangler nemlig trådløs lading, og den er ikke vanntett.

3.5 mm-utgang er å finne. Her har den dekselet som følger med på seg, uten at det hever sexsymbol-statuen i nevneverdig grad. Vi vil påstå motsatt, men den ligger sikrere i hånda.
3.5 mm-utgang er å finne. Her har den dekselet som følger med på seg, uten at det hever sexsymbol-statuen i nevneverdig grad. Vi vil påstå motsatt, men den ligger sikrere i hånda. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Konklusjon
Det er heldigvis lite å si om denne Android-mobilen, men det er veldig mye å like. Det er bare så mye vi har sett før, men kanskje ikke med like lite ramme og så stor skjerm.

Det er mange Android-produsenter som kan produsere billige mobiler med stor skjerm, men det er alle kombinasjonene som gjør OnePlus 5T til et spesielt godt tilbud: lite ramme og stor skjerm, svært god ytelse, rent og pent grensesnitt, smarte Android-forbedringer og ikke minst tilbudet om å oppgradere til Android 8 neste år.

Det er ingen “jelly effect” å spore her når man blar i innhold, som på 5.

OnePlus 5T er den kjappeste mobilen å lade. I vår test ladet den seg til 58 prosent på 30 minutter. Det er 1 prosent mer enn OnePlus selv lover. Da føles ikke mangelen på trådløs lading like ille. Mange vil kalle det en fordel.

Du får ingen ekstra lykkefølelse ved generell bruk av mobilen, som en iPhone X som er et raffinert smykke både design- og programvaremessig, men du kommer til å føle deg godt fordi du fikk en mobil som dette for kun 5000 kroner. Det skal OnePlus ha masse skryt for.

For prisen er det rett og slett ingenting som slår denne mobilen. iPhone X er en bedre totalpakke, men til prisen er OnePlus 5T suveren.

Det finnes mange Android-mobiler til prisen, og mange billigere, men OnePlus gjør det lille ekstra som trekker opp og som gjør oss glade. For det beviser at de tenker på brukeren og at de faktisk selv har levd med produktet før de har lagt det ut for salg.

Karakter:10 av 10.

+ Flott og stort panel
+ Utrolig ytelse og funksjoner til prisen
+ Ytelsen forringes ikke
+ Kjapp ansiktspålogging
+ Ren og pen Android gjør hverdagen enkel
+ Utrolig kjapp (kablet) lading
+ Bra kamera med fin portrett-funksjon
+ Lover Android 8 tidlig neste år

– Den innebygde, automatiske lysstyrken er ute å sykler
– Mangler trådløs lading
– Ikke sikker nok ansiktspålogging begrenser nytten
– Ikke vannsikker
– Kjedelig design
– Android 7

Annonse:

Annonse


Annonse


Annonse