Terry Myerson er trolig en som inntar scenen under Build-messen. Her ved en tidligere anledning.
Terry Myerson er trolig en som inntar scenen under Build-messen. Her ved en tidligere anledning.

Annonse


Se Microsofts avsløringer

Tradisjon tro er det duket for Microsofts årlige utviklerkonferanse Build. Den sparkes i gang med en åpningstale fra selskapet om få timer.Microsoft Build 2017

På agendaen denne uken står ting som Windows 10, Cortana, Office og bot-er. Under følger en oversikt over hva du kan forvente fra Microsoft de kommende dagene.

Oppdatert, 20:46:

Microsoft oppsummerer dagens lanseringer for utviklere:

Annonse


“I forbindelse med Microsoft sin Build-konferanse som går av stabelen i Seattle presentere Microsoft i dag nye løsninger som skal hjelpe utviklere å møte en stadig mer digital hverdag. Til over 5000 fremmøtte kunne Microsoft CEO Satya Nadella, EVP Scott Guthrie og EVP Harry Shum vise frem nye verktøy og muligheter i skyteknologi, kunstig intelligens og mixed reality.

Teknologien som ble presentert skal hjelpe utviklere å modernisere eksisterende apper, og samtidig gjøre det lettere å utvikle nye og intelligente apper tilpasset alle plattformer. Nadella meddelte i sin keynote-tale at Windows nå har nådd 500 millioner månedlige aktive brukere. Han bemerket også hvordan Windows, Microsoft Office og Microsoft Azure samlet tilbyr utviklere mer enn en milliard muligheter for å koble deres innovasjoner med Microsoft-kunder.

Microsoft lanserte en rekke nye verktøy, tjenester og teknologi som lar utviklere modernisere eksiterende apper og bygge nye, intelligente apper for en hvilken som helst plattform.”

Oppdatert,

Presentasjonen er ferdig for i dag. Vi følger avsløringene også i morgen kveld. Da ventes det spennende Windows-avsløringer.

Dette annonserte Microsoft under Build 2016.

Den neste Windows 10-oppdateringen: Creators Update er i ferd med å rulles ut til Windows 10-maskiner verden rundt, og nå har Microsoft flyttet fokuset til den neste storoppdateringen som forventes i september.

Selskapet avslørte nemlig tidligere i år at Windows 10 vil få to storoppdateringer i året og at de skal lanseres i mars og september.

Så hva kan du forvente fra høstoppdateringen? Jo, kanskje mest betydelig er et oppdatert brukergrensesnittet – kanskje det største på flere år for Windows. Her er det «Project Neon» og gjennomsiktige effekter som gjelder. Vi har tidligere sett eksempler på Neon-effektene som er tilgjengelig i Creators Update og kanskje mest tydelig i de nyeste testutgavene av Windows 10.

Windows 10 på ARM er også et spennende tema, og Build er en perfekt anledning for å snakke mer om planene. De første ARM-enhetene med Windows 10 forventes i årets siste kvartal.

Kommende Windows 10 S bør også være på agendaen og kanskje vil Microsoft avsløre flere, interessante apper til Windows Store.

Dette er et eksempel på hva som blir mulig for app-utviklere og Windows 10 fremover.
Dette er et eksempel på hva som blir mulig for app-utviklere og Windows 10 fremover. (Ill.: Windows Central)

Cortana: Den digitale assistenten Cortana er noe Microsoft fokuserer mye på. Harman Kardon-høyttaleren Invoke med Cortana, ble annonsert i går og Microsoft vil trolig snakke mer om den og andre liknende enheter i løpet av Build.

HomeHub kan også ligge innenfor dette området.

Dette er Harman Kardons Cortana-høyttaler.
Dette er Harman Kardons Cortana-høyttaler. (Ill.: Harman Kardon)

Microsoft Office: Fullversjonen av selskapets kontorpakke er på vei til Windows Store. Det avslørte Microsoft under forrige ukes Windows 10 S- og Surface Laptop-arrangement i New York. Trolig vil det komme ytterligere detaljer rundt dette under Build-messen.

I tillegg vil Microsoft trolig avsløre nye funksjoner til Office 365.

Microsoft Edge og utvidelser: The Verge skriver at Redmond-giganten vil snakke om Edge og fremtiden til nettleseren under Build. Blant annet kan utvidelser være et av områdene det vil snakkes om.

Vi vet også at Edge kommer til Windows Store og vil da kunne oppdateres uavhengig av Windows 10, og det er grunn til å tro at Microsoft vil snakke mer om dette denne uken.

Blandet virkelighet: PC-produsentene skal etter planen lanseres hodesett med støtte for blandet virkelighet i løpet av året. Under Build kan du forvente mer om disse hodesettene, som hvordan de fungerer og apputvalg.

Åpningstalen starter klokken 17.00 norsk tid og kan følges i videovinduet under.

 

Kilde:
The Verge

Annonse