HomeHub vil ha en dedikert velkomststkjerm.
HomeHub vil ha en dedikert velkomststkjerm.

Slik skal Microsoft gå i strupen på Amazon Echo

I fjor høst og vinter verserte det flere rykter rundt Microsoft HomeHub som etter rapportene skulle vises frem samtidig med Windows 10 Creators Update. Det skjedde ikke. I stedet blir det trolig Build-messen som blir debuten til Microsofts Amazon Echo-konkurrent.

Konseptbilder viser funksjoner
HomeHub er den nye funksjonen til Windows 10 som skal være sentralen i hjemmene til brukerne. The Verge har fått tilgang til konseptbilder som avslører flere detaljer rundt HomeHub.

Blant annet skal den ha en alltid på-velkomstskjerm som viser gjøremål, kalender og notater.

«Velkomstskjermen er faktisk designet for kjøkken-PC-er og ny og mindre maskinvare med skjermer som støtter stemmekommandoer for Cortana på tvers av rommet. Det ser ut til at Microsoft jobber med å gjøre klar Windows 10 for fremtidige enheter som har likheter med Amazons nye Echo-maskinvare med enkel tilgang til stemmesøk, samtaler og styring av smartenheter. Microsoft ønsker at disse enhetene skal bli sett på som fullverdige Windows 10-PC-er», forklarer The Verge.

Les mer om HomeHub: Dette er Microsoft «HomeHub» – slik skal de ta Google og Amazon med hemmelig storplan.

Hue- og Nest-integrasjon
I tillegg til velkomstskjermen, planlegger Microsoft å gi HomeHub støtte for smarte enheter som Hue, Nest og SmartThings med flere. Ifølge rapporten vil HomeHub trolig lanseres sammen med Windows 10 Redstone 3 til høsten.

Build-konferansen starter senere i dag og vi kommer til å følge nyhetene tett.

 

Kilde:
The Verge