Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dell slutter å selge Venue-nettbrettene med Android. (Ill.: Dell)

Dell gir opp Android-nettbrett

Vil i stedet fokusere på 2-i-1 og Windows 10.

Dell annonserer at de planlegger å slutte å selge Venue-nettbrettene med Android og at de ikke lenger vil slippe flere OS-oppdateringer.

Mettet marked
– Nettbrettmarkedet er mettet og det opplever en nedgang i etterspørsel fra kunder, så vi har bestemt oss for å stanse salget av den Android-baserte Venue-serien, forteller en talsperson fra selskapet til The Verge.

Dell-representanten forteller videre at 2-i-1-enheter tilbyr mer ettersom de tiltrekker seg kunder som ønsker seg PC-funksjoner med mobiliteten til et nettbrett.

2-i-1 er fremtiden
I et blogginnlegg skriver Kirk Schell, sjef for kommersielle klientløsninger i Dell, om hvorfor nettbrett ikke lenger er et fokus og hvorfor 2-i-1-enhter er fremtiden.

«2-i-1-enheter med større skjerm i området 10–13 tommer tilbyr en bærbar PC først-opplevelse med enkeltheten til et nettbrett når det trengs. Det er det kundene våre ber oss investere og innovere i.»

Les også: Dell XPS 12 er selskapets nyeste 2-i-1-enhet.

Fosser fremover                         
Som Dell uttaler har nettbrettmarkedet hatt en nedadgående kurve de seneste årene. Apple med iPad er fortsatt størst på markedet, men har opplevd nedgang på nedgang i flere kvartaler på rad. I løpet av årets første tre måneder solgte Apple 19 prosent færre iPad-er enn tilsvarende periode i fjor.

Det har fått selskapene – med Microsoft Surface i spissen – til å fokusere på 2-i-1-løsninger. Analyseselskapet Strategy Analytics spår en enorm vekst for 2-i-1-enheter. Apple har selv merket at dette er et viktig marked og i fjor høst slapp de iPad Pro. I vår kom også en mindre versjon av iPad Pro ut.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: android, dell, nettbrett