Analyseselskap spår enorm vekst for Windows-nettbrett

Surface-serien til Microsoft nevnes som en av årsakene til at salget av Windows-nettbrett kommer til å ta av.
Surface-serien til Microsoft nevnes som en av årsakene til at salget av Windows-nettbrett kommer til å ta av.

Ifølge analyseselskapet Strategy Analytics har salget av Windows-nettbrett økt med 58 prosent så langt i år.

Windows
Skal vi tro analytikerne kommer Windows bare til å øke og øke fremover og vil nærme seg iPad dramatisk de neste fire årene.

De ser for seg at det kommer til å bli solgt så mye som 49 millioner nettbrett og 2-i-1-hybrider med Windows i 2019.  Det tilsvarer en økning på 120 prosent sammenlignet med i år.

Annonse

Strategy Analytics nevner 2-i-1-enheter som den største årsaken til at Windows kommer til å ta av, med blant annet enheter som Microsoft Surface Pro 4 som kan erstatte tradisjonelle bærbare PC-er.

iPad
Apple har opplevd en stadig nedgang i salgstallene for iPad, og i slutten av oktober rapporterte de at det ble solgt 9,8 millioner iPad-er i årets tredje kvartal – som er en nedgang fra 12,3 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Under en spørsmål og svar-runde tidligere denne måneden svarte Tim Cook kort på spørsmål om det synkende salget av iPad:

– Jeg tror at salget av iPad snart vil øke.

Nylig lanserte Apple iPad Pro, som mer eller mindre er en direkte konkurrent mot Microsofts Surface-serie, men det er usikkert om den vil hjelpe på salget.

Les vår test av iPad Pro.

Markedsandel
I Strategy Analytics’ tall kommer det frem at Android er kongen på haugen av nettbrettmarkedet og vil fortsette å være det i god tid fremover.

Markedsandel:

  • Android: 68 prosent
  • iOS: 22 prosent
  • Windows: 10 prosent

I 2019 spår analytikerne at det vil se slik ut:

  • Android: 59 prosent
  • iOS: 23 prosent
  • Windows: 18 prosent

 

Kilde:
Winbeta

Annonse
Annonse