apple ai maskinlæring
Apples karriere-side for AI og maskinlæring. Bilde: Apple

Annonse


Betyr dette at Apple har fikset den store svakheten?

Vi har hørt i månedsvis om hva Apple skal lansere på WWDC i år. Det store er selvsagt hodesettet som trolig er det viktigste siden iPhone i 2007.

Få med deg alle avsløringene med oss klokka 19:00

Vi dekker det hele fortløpende i dag klokken 19:00, og nå rett før showet har Mark Gurman en siste (?) avsløring, og det er relatert til Siri. En semi-digresjon til før vi avslører hva det er snakk om: Microsoft har nettopp annonsert at de pensjonerer sin Cortana-assistent på tampen av året

vet ikke vi om Apple har planer om å annonsere en underliggende endring av Siri til en moderne AI-plattform som Microsoft gjør nå, som med teknologi fra ChatGPT entrer Windows (og Microsoft 365). Apple må bli mer konkurransedyktige på området, det har vært en realitet i flere år. Det ble nylig avslørt at de søker nye medarbeidere med AI-kunnskaper, men det foreligger ikke noe konkret i skrivende stund.

Apple hentet våren 2018 Googles AI-sjef, men Siri har ikke blitt veldig mye bedre. Kanskje har de jobbet i stillhet med en større overhaling, i stedet for 0,5-oppgraderinger?

Annonse


“Siri!”

Gurman har en potensielt stor nyhet, nemlig at fra og med iOS 17 så vil man slippe å si “hei, Siri.” Det vil holde med “Siri.” Igjen: vi håper dette betyr selskapet har stor-oppdatert tjenesten da den lenge har vært en av de dårligste blant assistentene.

Det er ikke lekket noe i forhold til dette, ei heller er det antydet utover at det kan være koblet til at man ikke trenger legge til “hei.” Dette tyder i det minste på at den er smartere, for det er vanskeligere uten to ord, spesielt med dialekter, om brukeren er på avstand og hvor klar talen er.

Dette er hva som ventes i kveld

Apples største produkt siden iPhone er ferdigutviklet”

Lysstyrken på Apple-hodesettet er vanvittig: 5000 nits

Nærmest garantert Apple skal lansere dette 5. juni

Dette skal Apple lansere i år

Apple har avslørt ville ting du vil kunne gjøre med iOS 17

Annonse