apple har avslørt ios 17-funksjoner
iPhone og iPads som støtter iOS 17 og iPadOS 17 vil kunne lage en datamaskin-versjon av stemmen sin med maskinlæring. Bilde: Apple

Annonse


Apple har avslørt ville ting du vil kunne gjøre med iOS 17

Før Apple avslører iOS 17 og alle de andre nye OS-ene 5. juni på utvikler-messen WWDC, er det allerede klare til å snakke om nye tilgjengelighetsfunksjoner som kommer i høst.

15 minutter lager en digital-versjon av stemmen din

En av de aller mest spennende er at iPhone med iOS 17 vil kunne lære seg å kjenne stemmen din, for deretter at den kan snakke som deg. Funksjonen er mest ment for personer som står i fare for å miste muligheten til å stemme, som de med amyotrofisk lateral sklerose.

“Personal Voice er en enkel og sikker måte å skape en stemme som høres ut som dem,” forklarer Apple og sier at det tar 15 minutt å gjenskape stemmen på en iPhone eller iPad.

“Med Live Speech på iPhone, iPad og Mac kan brukere skrive det de vil si for så å få det uttalt under telefon- og FaceTime-samtaler. Brukere kan også lagre ofte brukte fraser for å svare raskt under livlige samtaler med familie, venner og kolleger. Live Speech er utviklet for å støtte millioner av mennesker globalt som ikke er i stand til å snakke eller som har mistet talen sin over tid.”

Det er også andre nyheter, blant annet et som optimaliserer Apples apper med en langt enklere grensesnitt som presenterer grunnleggende funksjoner som er lette å trykke på:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse