apple app store connect xros
Apple lader opp til lanseringen av et nytt OS mandag 5. juni. Navnet er xrOS.

Annonse


Lysstyrken på Apple-hodesettet er vanvittig: 5000 nits

Apple ser nesten ut til å gi opp ovenfor ryktene rundt deres første hodesett.

Opprinnelig publisert 30. mai 19:25.

Oppdatert, 31. mai, 09:41:

Apple promoterer på twitter at en “en ny æra begynner.”

Annonse


Oppdatert, 19:33:

Fersk informasjon fra panel-ekspert Ross Young peker i retning 4K-oppløsning per øye og en vanvittig nits på 5000 og en PPI på rundt 3852. Spesielt nits-nivået er høyt: de fleste VR-hodesett ligger nemlig fra rundt 100 til 300. Det er dog ikke slik at hodesettet kommer til å svi av øyeepler: i stedet skal lysstyrken brukes smart for å forbedre den generelle bildekvaliteten og levere HDR-lignende kvalitet.

“Nye verdener”

For nå har de sendt en e-post til utviklere en knapp uke før pressekonferansen førstkommende mandag, der de inviterer utviklere til å “kode for nye verdener” – for de fleste, med så mange VR-lekkasjer, er dette et klart hint i retning VR og AR. Som om ikke det er nok har utviklet Steve Troughton-Smith oppdaget noe interessant i App Store Connect for utviklere: referanser til “xrOS.”

Ved å prøve å sende inn en app for den nye plattformen, serverer Apple feilmeldingen “Incorrect Platform. You included the xros arm64 executable in your ios bundle. Only ios executables can be included.” Det er også skjermbilder med navnet “realityOS,” som skal være navnet på xrOS før de endret navn. Apple har som kjent allerede registrert “xrOS” som varemerke.

I tillegg til hodesettet, iOS 17 og de andre nye OS-ene, er det ventet minst tre nye Mac-er:

  • Oppgradert Mac Studio med M2
  • iMac med M2
  • MacBook Air 15″

Annonse