macbook air-skjermen sett fra siden
Mark Gurman fra Bloomberg har tegnet hele Apple-året for oss, og det er ikke en gang februar. Noe av det mest spennende er en MacBook Air med en langt større skjerm på 15 tommer.

Annonse


Dette skal Apple lansere i år

Mark Gurman har detaljer om hva som skjer med Apples hodesett.

Apple trenger et halvår til

Vi har allerede dekket at Ming-Chi Kuo nå mener at hodesettet skal lanseres i løpet av våren eller WWDC 2023.

Nå melder Mark Gurman at korrekt svar er WWDC i juni.

For kort tid siden skal inneværende måned ha vært lanseringsmåneden, men selskapet så seg nødt til å endre planene som allerede rapportert.

Annonse


Ting kan fremdeles endre seg

Apple har fremdeles til gode å finne ut av markedsføringen. Det er derfor flere deler av selskapet som fremdeles har en større jobb å gjøre, noe som igjen hever sannsynligheten for utsettelser.

Selv om de skal avsløre det nye produktet i sommer, kommer det ikke i salg før til høsten. Da vil utviklerne hatt tid til å lage flere opplevelser.

Også interessant er det at navnet blir “Reality Pro” for modellen til utviklere – Reality One er den til forbrukere (som kanskje lanseres til høsten) som vil koste mindre enn 30 000 kroner.

“Allerede i omløp utenfor Apple”

Sommeren og resten av året skal utviklerne altså bruke til å utvikle apper til xrOS som er navnet på OS-et som kjøres på hodesettet og som vil kunne kjøre eksiterende iOS-apper i 2D.

Apple har allerede delt enheten med et mindre antall høyprofilerte programvareutviklere slik at de kan komme i gang med tredjepartsapper. Enhetens operativsystem, kalt “Borealis” internt, vil utad kalles xrOS.

Mark Gurman, Apple-journalist, Bloomberg

Mac, iPad og mer

Utover nye MacBook Pro 14 og 16-tommere (med minimale ytelses-forbedringer), kommer det også en ny Mac Pro, men den vil se ut som 2019-modellen og vil ikke gi brukeren mulighet til å oppgradere RAM.

En større iMac Pro lanseres trolig ikke i år.

En ytelsesoppgradering av 24-tommeren ventes ikke før M3, altså sent i år eller i 2024.

MacBook Air 15″ ventes fremdeles i år

Det er dog noe veldig spennende planlagt for 2023 og MacBook Air: nemlig en 15 tommer som vi tidligere har skrevet om – dette blir hva iPhone 14 Plus er i mobil-delen.

Når det gjelder iPad kommer det ikke større modeller, og ikke før første halvdel 2024 kommer det 11″ og 13″ med OLED-skjermer.

Andre produkter:

  • Apple Watch: mindre ytelses-oppgraderinger
  • Ikke nye AirPods
  • Ny HomePod med samme størrelse som den første og omtrent samme design – lavere pris og oppgradert berøringspnael på topp – S8-brikke fra Apple Watch
  • Ingen ny Apple TV
  • Ingen oppgraderinger/små oppgraderinger av iPad-serien

iOS og iPhone 15

iOS 17 og iPadOS 17 får ikke like mange forbedringer som tidligere planlagt grunnet fokuset på xrOS.

“Dawn” er kodenavnet Apple bruker på OS-et som lanseres i beta-versjon i juni sammen med macOS 14 som har “Sunburst” som intern-navn.

Gurman mener dog at iPhone-maskinvaren blir imponerende med titanium på Pro-modellene (og ikke kun til en eventuell Ultra-modell?) og at “Dynamic Island” finner veien til samtlige modeller, men han sier ingenting om 120Hz, dessverre.

I tillegg forventes USB C og knapper med vibrasjonsfeedback i stedet for fysiske klikk. Panel-størrelsene forblir uendret.

Annonse