konseptbilde av Apples VR/AR-hodesett
Apple sliter med å garantere robustheten til VR/AR-hodesettet og er heller ikke klare med utviklingspakken for. utviklere, hevder kjent Apple-analytiker som nå mener produktet er utsatt til sommeren. Bilde: Antonio DeRosa

Annonse


“Utsatt til sommeren”

4. januar fikk vi vite mye mer om Apples VR/AR-hodesett fra kilden som var den første til å lekke det potensielle designet: The Information.

Nye detaljer tyder på en snarlig lansering, eller?

Bransjen har snakket om Apples hodesett i mange år, og fellesnevneren er stadig den samme avisen som klarer å hente ut detaljer om det myteomspunnende produktet som alltid ser ut til å oppleve problemer rett før den ryktede lanseringer.

Apple skal også ha laget et 2D-modus slik at man kan se alle nåværende iPhone-apper uten behov for ekstra-utvikling.

Det er to viktige ting med designet: det er laget med aluminimum, glass og karbon-fiber. Dette for å holde vekten så lav som mulig. Kameraene er skjult slik at hodesettet tar seg så pent ut som mulig. Den andre delen av dette med designet er at den får en digital krone som på Apples Watch.

ITavisen, 4. januar, 2023.

Januar 2023 har vært måneden mange har pekt på, inkludert Ming-Chi Kuo.

Annonse


Gjett hva? Nå har Kuo skiftet mening.

“Våren 2023 eller WWDC 2023”

Ifølge Kuo opplever Apple problemer med robustheten til produktet som i skrivende stund ikke har passert falle-til-gulvet-tester. Det er også manko på utviklingsverktøy.

Kombinasjonen av utfordringene betyr at hodesettets masse-produksjon utsettes, ifølge Kuo, til tampen av andre eller tredje kvartal i år.

Kuo ser naturlig nok på det som veldig lite sannsynlig at Apple organiserer en spesial-pressekonferanse i inneværende måned, og at det i stedet vil skje på våren eller WWDC i juni.

Annonse