apple vr ar hodesett
Informasjon fra andre kilder enn Bloomberg tyder på avsløring 5. juni og lansering noen måneder senere, i hovedsak for fans og utviklere med en pris på 30 000 kroner. Konsept: Marcus Kane

Annonse


“Apples største produkt siden iPhone er ferdigutviklet”

“Economic Daily News” fra Taiwan sier at Apple mer eller mindre er ferdige med utviklingen av hodesettet og at det nå er leveransene/produksjonen selskapet jobber med å ferdigstille.

“Kun detaljer gjenstår”

Det er godt nytt for alle som håper å se produktet på WWDC 2023 5. juni, og det er godt nytt for Bloombergs Mark Gurman som i flere måneder har vært sikker i sin sak: Cupertino i juni er åstedet for Apples viktigste lansering siden iPhone.

Ikke nødvendigvis fordi VR/AR-hodesettet blir en forbruker-hit til over 30 000 kroner og kanskje et klossete design med dårlig batterilevetid, men fordi det setter Apples kurs det neste tiåret med VR- og AR-teknologi. Dette er teknologi som trolig, på flere måter, vil erstatte iPhone.

Det er fra før av lekket at hodesettet får enkel svitsjing mellom VR og AR med hjulet kjent fra Apple Watch og AirPods Max samt støtte for iPad-apper.

Annonse


Konsept: Marcus Kane

Dette tyder på de er i sluttfasen

Uansett skal årsaken til at de vet dette være fordi GIS leverer laget som beskytter linsen forbrukeren ser på. Selskapet leverer allerede laminater til iPad, og skal nå ha startet produksjonen av dette i Chengdu, Kina.

GIS har tidligere uttalt de skal levere VR/AR-enheter til kunder i løpet av andre kvartal i år, et kvartal som strekker seg fra april til juni.

Kanskje er det Midjourney sin AI som får mest rett:

Marcus Kane er selv en dyktig konsept-designer:

Annonse