apple-hodesettet
Vi vet mye mer om Apple-hodesettet nå, inkludert støtte for iPad-apper og hvilke Apple selv skal inkludere. Konsept: Antonio De Rosa

Annonse


Millioner av apper vil være klare for Apples nye produkt

Apples VR/AR-hodesett låner visstnok mye fra iPad.

Gjentar en pris på over 30 000 kroner

I en artikkel fra Bloomberg avsløres det mye mer om produktet. Til nå har det vært The Information som har avslørt det meste om nettbrettet. Det aller viktigste er at økosystemet for hodesettet vil lanseres med millioner av apper. Det er fordi hodesettet vil kunne kjøre iPad-apper fra App Store. Det gir mening da grensesnittet allerede er mye større enn iPhones. Dessuten er iPad-er kraftigere noe også hodesettet vil være kontra iPhones A-brikker.

En stor del av arbeidet er å tilpasse iPad-apper for det nye hodesettet, som blander virtuell og utvidet virkelighet. Brukere vil få tilgang til millioner av eksisterende apper fra tredjepartsutviklere via det nye 3D-grensesnittet.

Mark Gurman, Apple-journalist, Bloomberg

Et annet triks for å gjøre produktet populært blant massene kjappere, vil også være at Apple lager optimaliserte apper av Safari og en rekke andre apper vi allerede er kjente med fra iPhone. Dette inkluderer kalender, kontakter, filer, hjemmekontrol, e-post, kart, meldinger, notater, bilder og varsler – ditto for musikk, nyheter, aksjer og vær-appen. Også FaceTime og Apple TV vil ligne mye iPad-utgavene i tillegg til Pages, Numbers, Keynote, iMovie og GarageBand.

Dette er typisk Apple: fungerer det, ikke endre det. Og enda bedre er det om det er kjent fra før av. Apple utvikler også en spesial-laget kamera-app som vil dra nytte av de mange kameraene. Vi ser for oss at det vil være mulig å skape AR-innhold.

Annonse


VR-meditasjon

Å lese bøker vet vi ikke hvor attraktivt er i VR, men Apple skal inkludere en meditasjons-app (som endel av en Wellness-app, som tyder på mer innen helse), noe som gir mer mening. Det finnes jo allerede en begrenset en til Apple Watch. Freeform-appen som nylig ble lansert på andre Apple-enheter i oktober i fjor, blir også å finne.

Forvent at sport blir i fokus, i det minste i USA i forhold til rettigheter. Apple har tidligere handlet NextVR (for tre år siden), og nå er snart tiden her for å vise hvordan direkte-sport i VR kan være, kanskje sammen med FaceTime-venner? Uansett blir Fitness+ å finne for trening.

Et annet fokus blir selvsagt spill. Om det er så selvsagt for Apple er vi mer usikre på, men det ville vært galskap å ikke prøve.

Annonse