applewwdc2022dettetrorviskjer
Vi holder dere konstant oppdatert i kveld klokken 19:00 med hver avsløring, minutt for minutt.

Annonse


Dette kan skje i kveld

Det er knyttet store forventninger til kveldens Apple World Wide Developers Conference 19:00 som du følger minutt for minutt her hos ITavisen.

Alt peker i retning MacBook Air og Mac mini med M2

En av tingene som har fått interessen til å blusse opp er den trolige lekkasjen av Mac mini med M2-brikkesett og en Mac mini tower som trolig en Mac mini Pro med M1 Pro-brikke. Det er jo MacBook Air med M2 som lenge har vært ryktet før kveldens pressekonferanse, ikke Mac mini (i det minste ikke i like stor grad), men nå som mini-en har dukket opp er det liten tvil om at også MacBook Air vises frem.

Det er mer å hente fra Gurman denne gang av interessante avsløringer; nemlig at det skal avsløres to nye Mac-er, der sannsynligheten er høy for at en av dem er nye MacBook Air. Her har det vært endel frem og tilbake, så det er fint å få “bekreftet”.

ITavisen, 11. april

Det er dog knyttet usikkerhet rundt Apples produksjonskapasitet grunnet covid-nedstenginger i Kina, så det kan bli vanskelig å skaffe maskinen.

Produksjonen vil gå enda tregere om det stemmer at designet er helt nytt (tenk nye MacBook Pro, men i tre forskjellige farger) – da er det jo ikke bare å produsere som de gjør med dagens Air bare med ny innmat.

Annonse


Bilder: Darvik Patel

Apple viser neppe frem hodesettet

En kalddusj er det rundt VR/AR-hodesettet: det ble i går igjen nevnt at vi neppe får se hodesettet i morgen. The New York Times sier at hodesettet er utsatt til neste år. Nå har ikke noen av våre kilder sagt noe annet enn at hodesettet kommer i 2023, men utfordringer knyttet til batteriet har medført en utsettelse. Kanskje enda senere neste år enn planlagt?

Om dette har innvirking på en mulig avsløring i kveld er usikkert, men vi tror det er større sjanse for at de kun viser frem rOS (realityOS) for og levere utviklerne SDK-et, enn at vi får se selve hodesettet. Skulle vi ha tippet er vår følelse at vi ikke får se noen av delene, men så har jo også Apple patentert OS-navnet med aktive datoer rett etter WWDC, så vi er ikke være skråsikre. At konkurrentene kan kopiere Apple om de viser frem ting for tidlig er et godt argument mot.

Dette kan du forvente av iPadOS 16 og iOS 16

Apropos programvare så er det allerede avslørt at iPadOS 16 får et avansert multitasking-system, noe som ble lekket før Gurman gikk i detaljer:

“Gurman beskriver et OS som får et helt nytt multitasking-grensesnitt som “gjør et enklere å se hvilke apper som er åpne og å skifte mellom oppgaver.” Om det menes apper eller oppgaver er usikkert, kanskje Apple tenker mer på hva du gjør, i stedet for i hvilken app du gjør det?”

Ikke minst det skal bli mulig å endre størrelse på app-vinduer og også nye måte å organisere flere apper samtidig.

Når det kommer til iPhone-en sitt OS legger iOS 16 til støtte for alltid-på-skjerm for de nye iPhone 14-modellene i september. Det er også ventet bakgrunner med widget-støtte og nye, sosiale Messages-funksjoner.

Varsel-systemet får en overhaling i den nye oppdateringen, noe vi vel kanskje egentlig ikke har etterlyst? Det er mulig det bare er oss, men ikke forvent et nytt visuelt grensesnitt:

“En annen delvis pikant avsløring er at designet ikke endres. Kjipt, mener nok noen som liker overraskelser, men bra mener mange, inkludert de som vet hvilke problemer det alltid medfører når man oppgraderer det visuelle. Også nye måter å spore helsen på inkluderes.”

watchOS 9 vil by på et strømsparemodus med utvidet funksjonalitet, mens blodtrykk-måling ventes i 2024. Måling av blodsukkeret er mer utfordrende og det er derfor ikke lenket et lanseringsår til dette. I det nye batterisparemoduset vil man kunne kjøre visse apper og gi brukeren tilgang til utvalgte funksjoner og samtidig spare på batteriet. I tillegg til forbedret funksjonalitet skal selskapet overhale mange av klokke-ansiktene.

ITavisen, 12. april

macOS og test-muligheter

Vi har ikke hørt mye om macOS 13, men visstnok skal grensesnittet for innstillinger få seg en overhaling slik at det i prinsippet fungerer som i iOS og iPadOS. Apple har også oppgradert appene. Det er godt mulig Apple også ytterligere forsterker koblingen mellom Mac og iPad.

Om du ikke har utviklerkonto kan det tenkes du vil måtte vente helt til neste måned før du kan teste alt det nye. Dette også per Gurman.

Annonse