ipados16storeforbedringer
Apple skal med iPadOS 16 endelig endre hvordan OS-et organiserer apper - på alle mulige måter.

Annonse


Nå kommer iPad-endringen alle har ventet på: “blir mer lik en laptop”

Interessen rundt iPadOS 16 på WWDC førstkommende mandag blusset veldig opp blant iPad-fansen da det ble funnet referanser i WebKit-koden (Safari) til multitasking.

Nå kommer de store endringene iPad-brukere har ventet på

“Det refereres til et mystisk “multitasking mode” i koden. Det spekuleres nå i om dette er noe brukeren må aktivere, altså på samme måte man kan aktivere Samsung sitt DeX modus, bare at dette starter et Windows-lignende grensesnitt med mulighet til å ha mange apper oppe med brukernes egne valg i forhold til vindu-størrelsene,” skrev vi tidligere denne måneden.

Det er også mulig Apple avslører en helt ny MacBook Air som kan bli seende slik ut.

Nå innleder Mark Gurman i en artikkel om nettopp iPadOS 16 at Apple skal avsløre “store endringer av iPad-programvaren neste uke.” Dette avslører personer med kjennskap til planene som sier at enheten nå skal bli mer en laptop og mindre en mobil.

Det høres ut som alt blir nytt

Gurman beskriver et OS som får et helt nytt multitasking-grensesnitt som “gjør et enklere å se hvilke apper som er åpne og å skifte mellom oppgaver.” Om det menes apper eller oppgaver er usikkert, kanskje Apple tenker mer på hva du gjør, i stedet for i hvilken app du gjør det?

Annonse


Og ja: det skal bli mulig å endre størrelse på app-vinduer og også nye måte å organisere flere apper samtidig.

Er det nå bare fler-konto-støtte som ikke har lekket?

Med andre ord høres det ut som iPadOS 16 er OS-et vi alle har ventet på i mange år. Det blir spennende å følge med på mandag 19:00.

Den beste dekningen får du hos ITavisen: vi direkteoppdaterer mens showet pågår.