ios16nyemacer6juni
iOS 16 får et oppdatert varsel-system, men ikke et nytt design. MacBook Air skal også vises frem 6. juni.

Annonse


“Slik blir iOS 16” – sier nye MacBooks skal avsløres 6. juni

En av de sikreste journalistene innen Apple-rykter er Mark Gurman. Nå hevder han å ha avslørt de grunnleggende forbedringene i nye iOS 16 som skal vises frem 6. juni.

Kanskje, bare kanskje, viser Apple frem rOS

Apple skal visstnok ikke vise frem VR-hodesettet, som Gurman tidligere har rapportert, men det skal være et hav av referanser til hodesettet i den første beta-versjonen av iOS 16 (kodenavn Sydney) som lanseres samme dag.

Det blir kanskje mer spennende enn lanseringen i seg selv. Som Gurman er det lov å spekulere i om de da ikke i det minste avslører rOS, programvare-plattformen til Apples kommende VR/AR-hodesett.

Det kommer to nye Mac-er

Det er mer å hente fra Gurman denne gang av interessante avsløringer; nemlig at det skal avsløres to nye Mac-er, der sannsynligheten er høy for at en av dem er nye MacBook Air. Her har det vært endel frem og tilbake, så det er fint å få “bekreftet”.

Annonse


En av de andre kan bli iMac mini eller en 24″ iMac. Apple jobber også med en rimeligere MacBook Pro 13″. I tillegg er en helt ny Mac Pro og iMac Pro-modeller under utvikling, men disse skal neppe vises frem 6. juni. Dette har vi hørt før.

iOS 16

Varsel-systemet får en overhaling i den nye oppdateringen, noe vi vel kanskje egentlig ikke har etterlyst? Det er mulig det bare er oss.

En annen delvis pikant avsløring er at designet ikke endres. Kjipt, mener nok noen som liker overraskelser, men bra mener mange, inkludert de som vet hvilke problemer det alltid medfører når man oppgraderer det visuelle. Også nye måter å spore helsen på inkluderes.

At Gurman sier at iPadOS kanskje får et nytt multitasking-grensesnitt er veldig hyggelig (nå mangler bare en iPad Pro Max 15″), mens større oppdateringer i forhold til aktiviteter og helse-sporing i watchOS vil glede de som trener. Timingen er dessuten god da det vil være sommer når den første beta-versjonen slippes, om man tør å installere tidlig.