watchos9utvidetstrømsparing
watchOS 9 vil by på et strømsparemodus med utvidet funksjonalitet, mens blodtrykk-måling ventes i 2024. Måling av blodsukkeret er mer utfordrende og det er derfor ikke lenket et lanseringsår til dette.

Annonse


Apple Watch mye bedre batterilevetid med nytt spare-modus

Bloomberg kan avsløre at Apple endelig har tenkt å gjøre noe med strøm-moduset i watchOS.

watchOS 9 får utvidet sparebluss-modus

Slik det er nå er det kun mulig å spare strøm ved å sette klokka i ultra strømspare-modus, dvs. at man kun ser hva tiden er og ikke har tilgang til annen funksjonalitet. Vi mente alltid det burde ha vært en mellomting, og det er hva Apple har planer om å lansere i watchOS 9.

I det nye batterisparemoduset vil man kunne kjøre visse apper og gi brukeren tilgang til utvalgte funksjoner og samtidig spare på batteriet. I tillegg til forbedret funksjonalitet skal selskapet overhale mange av klokke-ansiktene.

En oppdatert helse-app til iPhone ventes også i år med utvidet søvn-sporing, organisering av medisiner (ved å scanne pille-esker og minne brukeren på å ta dem) samt nye helse-funksjoner til kvinner. Som vanlig med oppdateringer av watchOS skal også nye trenings-aktiviteter inkluderes.

Annonse


Blodtrykk og glukose-målinger er flere år unna lansering

Når vi ser litt lenger frem i tid er det snakk om store helse-forbedringer, inkludert muligheten til å lese av blodtrykket, en funksjon som ventes tidligst i 2024. Også kropps-temperatur er noe Apple ønsker å implementere.

Noe annet Apple har jobbet med i minst fire år er muligheten til å oppdage for høyt blodtrykk, men ifølge personer som har kjennskap til utviklingen har det vært vanskelig å levere presise nok målinger. Funksjonen ventes om et par år, men kan også ende med å forsinkes til 2025.

Blodsukker-målinger er noe som har blitt snakket om en god stund, og som har blitt koblet til Apple Watch en rekke ganger.

“Funksjonen er fremdeles flere år unna lansering, og de har ikke siktet seg inn på et lanseringsår enda”, melder Bloomberg som legger til at forbedret støtte for tredjepart glukose-overvåking er noe Apple har diskutert.