appleapril2021
Apples AR/VR-hodesett skal trolig avsløres på WWDC 7. juni.

Annonse


iOS 14.5 lanseres om noen uker, kan bety nye produkter denne måneden

Det store spørsmålet er om Apple skal avsløre nye produkter i april:

Er datoen 12. april? Alt ligger til rette for nye produkter denne måneden

Som vi allerede har meldt har det dukket opp referanser til 120Hz i tvOS 14.5 beta-koden, og nå avslører Tim Cook, i det samme intervjuet han sa han trolig kom til å gi seg innen ti år, at OS-oppdateringen med iPhone+Apple Watch-opplåsning med maske, skal skje om noen uker.

Dette styrker jo teorien om nye produkter som avsløres kanskje en uke før de nye versjonene lanseres til ikke bare Apple TV, men også iPhone og iPad Pro. Sistnevnte ryktes oppgraderes denne måneden med A14X-brikkesett.

Bloombergs Mark Gurman mener at Apple skal avsløre sitt AR/VR-prosjekt om noen måneder – blir WWDC åstedet?

Vi kjenner ikke kilden, så denne med en klype salt, men dette sirkulerer på kinesiske forum:

Mark Zuckerberg er forbanna på Apple

Samtidig som iOS 14.5 (med batteriforbedringer til iPhone 11-serien) nærmer seg, gjør Apple det klinkende klart til utviklere at de må støtte det nye personvernregelverket som innebærer at apper må gi brukerne lov til å takke nei til sporing – nettopp dette har fått Facebook til å se rødt, og mener at endringen vil skade små-bedrifter. Tim Cook mener at alle har rett til å be om ikke å bli sporet, og nekter å endre vilkårene etter en Facebook-kampanje mot den nye funksjonen.

Annonse


Oppgraderes iMac Apple Silicon og nytt design denne måneden?

Dette sier Apple om iOS 14.5 personvernendringene

“Vær sikker på at appene dine er klare for iOS 14.5, iPadOS 14.5 og tvOS 14.5. Med den kommende lanseringen må alle apper bruke AppTrackingTransparency-rammeverket for å be brukerens tillatelse til å spore dem eller få tilgang til enhetens annonseringsidentifikator.

Med mindre du får tillatelse fra brukeren til å aktivere sporing, vil enhetens annonseidentifikasjonsverdi kun ha nuller i seg, og du kan ikke spore dem.

Når du sender appen din til gjennomgang, må enhver annen form for sporing – for eksempel etter navn eller e-postadresse – informeres om på produktsidens App Store-side. Personverninformasjon utføres kun hvis tillatelse er gitt gjennom AppTrackingTransparency.

Du må også inkludere en formålsstreng i systemprompten for å forklare hvorfor du vil spore brukeren, i henhold til ‌App Store‌ gjennomgangsretningslinje 5.1.2

Disse kravene gjelder for alle apper fra og med den offentlige utgivelsen av iOS 14.5, iPadOS 14.5 og tvOS 14.5.

Som en påminnelse er det fortsatt et brudd på Apple Developer Program-lisensavtalen å samle inn enhets- og brukerdata med den hensikt å skape en unik representasjon av en bruker.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse