Annonse


iOS 14.5 beta 6 er lansert med ny batteri-funksjon som fikser iPhone 11-batteriproblemer

Dette er helt nytt, og ikke avslørt i tidligere iOS 14.5-versjoner: nå kan man nemlig kalibrere batteriet om det ikke fungerer som forventet.

iOS 14.5 lanseres senere i vår

Fra før av girer Apple opp til AirTags/Tags-lansering med en utvidet sporings-app, og nå har Apple publisert et hjelpedokument for den nye funksjonen, “Om rekalibrering av batteritilstandssystemet i iOS 14.5”.

Merkelig nok er funksjonen kun ment for Phone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Apple erkjenner i dokumentet at “at batteriet har redusert evne til maksimal ytelse”.

“iOS 14.5, som kommer senere denne våren, har en oppdatering for batteritilstandssystemet som kalibrerer maksimal kapasitet og evne til maksimal ytelse for batteriet i iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max på nytt. Dette er for å rette opp i unøyaktige overslag i batteritilstandssystemet for enkelte brukere. Symptomer på denne feilen inkluderer at batteriet tømmes uventet, eller, i noen få tilfeller, at batteriet har redusert evne til maksimal ytelse. Denne unøyaktige rapporteringen av batteritilstanden betyr ikke at det finnes et problem med selve batteritilstanden.”

Annonse


Slik ser innstillingen ut:

Dette melder Apple

Batteriets maksimale kapasitet fastslås ved hjelp av en rekke algoritmer og målinger som tas under bruk. Disse algoritmene kan oppdateres over tid for å gi det beste overslaget for maksimal kapasitet som er mulig.

Når batteritilstandssystemet kalibreres på nytt, ser du en melding i Innstillinger > Batteri > Batteritilstand. Maksimal kapasitet og evne til maksimal ytelse kalibreres på nytt under vanlige ladesykluser, og denne prosessen kan ta noen uker. Prosenten du ser for maksimal kapasitet, endres ikke mens rekalibreringen pågår. Evnen til maksimal ytelse kan oppdateres, men mange brukere vil ikke merke dette. Hvis du tidligere har sett en melding om redusert batteritilstand, vil du ikke lenger se denne etter å ha oppdatert til iOS 14.5. 

Når rekalibreringen er fullført, oppdateres prosenten for maksimal kapasitet og evne til maksimal ytelse. Meldingen om rekalibreringen blir også fjernet for å vise at prosessen er fullført. 

Hvis rekalibreringen av batteritilstandssystemet finner at batteritilstanden er betydelig redusert, ser du meldingen om batteriservice.  

I noen få tilfeller kan rekalibreringen mislykkes, og du får en ny melding om batteriservice. Hvis dette skjer, kan en Apple-autorisert serviceleverandør erstatte batteriet kostnadsfritt med et nytt batteri med full ytelse og kapasitet. Dette betyr ikke at det finnes et sikkerhetsproblem, og batteriet kan fortsatt brukes.

Får du denne meldingen kan du ha rett på gratis-service:

Annonse


Annonse


Annonse