timcookappletiår
Tim Cook i 2017. Bilde: Phwikimaker12

Annonse


Tim Cook varsler han trolig slutter innen 10 år

Under et intervju med The New York Times, varsler Cook (60) at han trolig ikke kommer til å være hos Apple om ti år.

Tim Cook har vært hos Apple i 23 år – Apple-toppsjef i ti av dem

Når Cook nevner dette spesifikt er det for å la markedet vite i god tid i forveien at han ikke ønsker å bli en gammel mann hos Apple.

“Mer enn ti år mer? Sannsynligvis ikke, men jeg kan fortelle deg at jeg føler meg veldig bra for tiden og det er ingen planlangt dato, men ti år er en lang tid – trolig ikke mer enn ti år”.

Cook har ingen anelse om hva han eventuelt ønsker å gjøre etter Apple,:”det er vanskelig å forestille et liv uten Apple”.

Annonse


Han holder samtidig døren åpen for at han muligens vil gjøre noe i en alder av 70, eller noe yngre: “Jeg tror ikke jeg vet hva jeg ønsker å gjøre før jeg ikke jobber her mer”.

AR…

Vi begynner å bli lei av å nevne AR da det rett og slett ikke har tatt av enda (mangelen på briller med teknologien innebygget), men Apple-sjefen brukte altså nok et intervju til å poengtere hvor viktig teknologien er for selskapet. Cook startet for tidlig å snakke opp AR, muligens fordi han trodde det ville ta kortere tid å få Apple Glass på markedet? Ikke umulig.

Sjefen omtaler også selvkjørende biler som roboter, og at de er selv-kjørende, dette er et ytterligere hint om at en Apple Car er mange år unna lansering: ikke bare må teknologien på plass for å sørge for hundre prosent autonomi, men mange land må oppdatere lovverket. Det mest sannsynlige er at Apple starter salget i USA. Lovene der har ikke hindret selskap som Tesla i stadig å oppmuntre til mer selvkjøring.

Når jeg tenker på forskjellige segmenter som helse, utdannelse, gaming eller varehandel, så ser jeg allerede at AR tar av i noen av disse områdene på mobil. Jeg tror AR blir enda bedre i fremtiden.

Tim Cook

Vi tror også AR blir veldig viktig i fremtiden, men at et par butikker og noen spill bruker teknologien betyr ikke at maskinvare-delen har beveget seg i samme takt som programvareutviklingen. Vi spår dog plutselige gjennombrudd i løpet av de neste fem årene, som jo også er tidsrommet vi trolig får se Apple Glass.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse