timcookappleskatt
Tim Cook under en høring i Washington for syv år siden. Den gang var det selskapets skatte-strategi som var under lupen.

Annonse


Se toppsjefene bli grillet

Apple, Amazon, Facebook og Google skal forklare seg under en høring i kveld, og vi vet allerede hva Tim Cook skal si før det rettes spørsmål mot toppsjefen.

Tim Cook er klar 18:00, men det er mange flere toppsjefer som skal forklare seg. Sendingen starter om få minutter:

Høringen starter i kveld klokka 18:00

Det er monopol-lovgivning som skal diskuteres etter at en rekke selskap er kritiske til at Apple tar opp til 30 prosent for i-app-kjøp i App Store, og at de selv bestemmer hvilke apper som får innpass.

Blant selskapene kritiske til Apples forretningsvirksomhet er Spotify (som har vært kritiske i flere år), Microsoft og Epic Games.

– iPhone er ikke eneste mobil-merke

Tim Cook vil blant annet hevde at selskapet han styrer ikke har en dominerende markedsposisjon i noen av segmentene de opererer i, og forklarer at “smartmobilmarkedet er veldig konkurranseoffensivt, og selskap som Samsung, LG, Huawei og Google har bygget veldig suksessrike forretninger ved å tilby forskjellige løsninger.”

Annonse


“Selv om vi mener at iPhone leverer den beste bruker-opplevelsen, er den langt fra det eneste valget for forbrukeren”.

Kommer ikke til å vike fra hovedpoengene

Cook kommer ikke til å vike en tomme under høringen, men vil samtidig forklare at det er rett og rimelig at de undersøkes.

“Etter at vi først startet med 500 apper, har App Store i dag mer enn 1,7 millioner apper, der bare 60 av dem er Apple-programvare”, vil Cook forklare, og mener at de har åpnet porten enda mer, og at de “ønsker så mange apper som mulig på App Store, og ikke stenge dem ute”.

Slik skal han forsvare prosent-delingen

Hva angår prosentene Apple tar ved salg, skal Cook forsvare seg med at selskapet tilbyr så kraftige og smarte verktøy for app-utvikling at selv skolebarn kan lage apper, noe de også gjør, og at selskapet ikke har økt avgiftene de siste ti årene, men i visse tilfeller senket dem.

Cook vil også bemerke at “personvern og sikkerhet er viktige prinsipper som gjør oss annerledes. Vi bygger produkter som er bygget for forbrukernes rett til privat å oppbevare egne data.”

Han skal også nevne hvor mye penger app-økosystemet genererer globalt og i USA, og at “iPad skapte nye muligheter for musikere og artister til å dele det de skaper og bli betalt rettferdig for det”.

Kilde:
House.gov

Annonse