microsoftappleappstore
Microsoft liker ikke at App Store er stengt og mener at konkurrenten tar en for stor del av kaka ved salg.

Annonse


Microsoft kritiske til Apple App Store

Apple App Store er så dominerende at selv Microsoft nå klager over det lukkede økosystemet.

Microsoft mener Apple er grådige

Det hadde de neppe gjort om de hadde sin egen suksessrike app-butikk, men i stedet er de nødt til å betale mellom 15 til 30 prosent av det de tjener fra i-app-kjøp til Apple, som alle andre.

Mange vil påstå at Apple kan gjøre som de ønsker, det er jo deres egen butikk akkurat som en hvilken som helst annen butikk velger hva de skal selge, på den annen side er det kun to selskap som dominerer, men med Android kan man installere programmer utenom Googles nettbutikk.

De store skal snakke monopolvirksomhet i det digitale landskapet

Uansett hva man mener om saken er Apple under lupen for potensielt brudd på opphavsrettsloven.

Annonse
Toppsjefene hos Apple, Amazon, Google og Facebook møter mandag neste uke på en høring om nettopp monopol på digitale tjenester.

Som en forberedelse har Microsoft president Brad Smith allerede snakket med komiteen som styrer det hele, og han er kritisk til lukkede systemer:

“De stiller krav som i økende grad sier at det bare er en måte å få innpass på plattformen vår på, og det er vår gjennom vår egen port. I noen tilfeller har de satt en veldig høy bompenge-pris: – i noen tilfeller 30 prosent av inntektene dine.”

Microsoft går i samme fellen igjen

Smith mener at diskusjonene rundt dette, uansett om det skjer hos EU eller i Washington, må skje “for en mye mer fokusert debatt rundt app-butikker og reglene som finnes der”.

Interessant er det at skjer samtidig som Windows 10X trolig ikke vil støtte Win32-apper fra dag en, om enn i det hele tatt, grunnet ytelsesproblemer. Tiden vil vise om de får det til, men om de ikke gjør det er det kun støtte for UWP-apper og web apps.

Kilde:
The Information

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse