EU skal granske Apple-praksis etter Spotfiy-klage
Om noen uker skal EU granske retningslinjene til App Store for å avdekke eventuell ulovlig praksis.

Annonse


EU skal granske Apple-praksis etter Spotfiy-klage

I mars meldte vi at Spotify klaget inn App Store-retningslinjene til EU, og nå kan det virke som Apple har dukket opp på radaren hos Europakommisjonen.

– De har økonomisk gevinst som mål

Financial Times siterer nemlig flere kilder på at konkurransetilsynet i EU har bestemt seg for å iverksette en granskning i spørsmålet om hvorvidt Apple på urettferdig vis hindrer Spotify og andre rivaler i å konkurrere gjennom retningslinjene til App Store. Granskningen starter allerede om noen uker, ifølge Financial Times.

For den seneste utviklingen i saken har begge selskaper hittil vært tilbakeholdne med å gi kommentar, men tidligere har Apple nektet for beskyldningene, der de mener at Spotfiy ene og alene har økonomiske formål med å klage inn selskapets praksis til EU på denne måten.

Dessuten anklaget de selskapet bak musikkstrømmetjenesten for å ønske fordeler fra App Store-infrastrukturen uten å bidra, og ga uttrykk for at de hadde tatt initiativ for Spotify-integrasjon på AirPlay og Siri.

Annonse


30 prosent går til Apple

Spotify klaget på de delene av retningslinjene i App Store som går ut på at utviklere det første året må betale Apple 30 prosent av abonnementinntektene (15 prosent i andre år), og at de ikke kan dirigere kundene utenfor App Store for å tegne abonnement på en ekstern nettside. Konsekvensen av dette er at utviklerne tyr til et gebyr som belastes de som bruker App Store-løsningen for å melde seg opp, eventuelt at selskapene må ta kostnadene for dette.

Spotify klager inn App Store-retningslinjene til EU

Kilde:
Engadget 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse