heyappleappstore
Apple sier at e-post-klienter som Hey ikke er untatt kravet om i-app-kjøp og aldri har vært det.

Annonse


Apple forklarer hvorfor de stoppet Basecamps nye e-post-app

Apples PR-sjef Phil Schiller har snakket med TechCrunch i forbindelse med at Hey, den nye e-post-appen fra folkene bak Basecamp, ikke lenger mottar oppdateringer før utviklerne gjør de nødvendige endringene.

Det er nå også kjent at Apple har sagt nei til Facebooks spill-plattform på iOS etter gjentatte vurderinger. Nå skal svaret være nei en gang for alle.

Derfor er Amazons apper i en annen gruppe enn mange andre

Årsaken er at appen bryter med App Store-vilkårene: tilbyr appen i-app-kjøp, må man kunne handle funksjonaliteten i appen med Apples systemer. Hey tilbød handel utenfor Apples systemer, og det er ikke lov.

Schiller sier at det ikke er greit at “brukeren laster ned appen for så å finne ut at den ikke fungerer”. PR-sjefen sier at appen aldri hadde blitt godkjent om de visste hva de visste nå.

Annonse


Hey tillater ikke engang registrering av konto i appen – det må man gjøre fra nettsiden og det kreves invitasjon.

Derfor er Amazons apper i en annen gruppe enn mange andre

Vi lurte på hvorfor Amazon slapp unna dette med Kindle og Audible, og nå vet vi hvorfor, og det er ikke grunnet spesial-avtaler i mørke bakgater, men det faktum at apper som tilbyr en “leseopplevelse”, inkludert musikk og filmer, og apper som tilbyr bulk-kjøp som betales for av selskap og organisasjoner, ikke er påkrevet i-app-kjøp-systemet til Apple.

Som TechCrunch påpeker er det ikke tvil om at Hey brøt med vilkårene – spørsmålet er om reglene bør være som de er.

Uansett ser ikke denne kommentaren fra grunder David Heinemeier Hansson like bra ut lenger:

Dette er saken

Det var i mai i fjor det ble kjent at EU skal undersøke om Apple bryter med konkurranseretningslinjene i Europa etter at Spotify klaget dem inn. Granskingen startet i går.

Apple sier de ser frem til å forklare seg for EU, samtidig som Spotify mener at dette er glad-dag for forbrukerne. Vi følger utviklingen i saken.

Kilder:
TechCrunch
NYT

Annonse


Annonse


Annonse