Spotify anklager Apple for konkurransehemmende oppførsel

Spotify mener Apple og Google misbruker markedsposisjonen sin, og krever nye retningslinjer fra EU.
Spotify mener Apple og Google misbruker markedsposisjonen sin, og krever nye retningslinjer fra EU.

Spotify og håndfull andre selskaper anklager nå offisielt Apple for å misbruke sin “privilegerte posisjon” for å hemme konkurranse.

Skriver brev til Brussel
De har nå skrevet et brev til Brussel, signert Spoity, Deezer og det tyske investeringsselskapet Rocket Internet, blant andre.

Selve brevet skal være litt vagt, og skal ikke direkte anklage Apple, men det hevder at “noen” innen mobile operativsystemer, app-butikker og søkemoter har endret seg fra å være portåpner til å bli portvakter.

Annonse

Hindrer rettferdig konkurranse
Med andre ord sier Spotify og de andre som signerte brevet at Apple og Google hindrer rivalene sine fra å konkurrere rettferdig ved å misbruke markedsposisjonen sin.

Brevet skal også si at dette problemet krever “konkrete regler for å regulere interaksjonene mellom plattformer og forretningsbrukerne deres,” og at et selskap som misbruker din dominerende markedsposisjon normalt vil være regulert av konkurranselover.

Vurderer nye retningslinjer
Ifølge Financial Times (betalingsmur), gjengitt av 9to5Mac, vurderer den Europiske Unionen nå nye retningslinjer for sektoren, som blant annet vil inkludere et slags tvisteløsningsorgan som skal håndtere konflikter mellom store selskaper som Apple og mindre konkurrenter som Spoitify.

Debatten om dette skal imidlertid handle om den Europiske Kommisjonen skal håndtere dette på en forsiktig måte, eller om den skal gjøre mye mer for å kontrollere større selskaper som Apple og Google.

Google er på sin side er fortsatt under etterforskning av EU for å misbruke markedsposisjonen sin til å tvinge produsenter til å forhåndsinstallere Google søk og Google Chrome.

Kilde
9to5Mac

Annonse
Annonse