appleappstoreepicgames
Stadig flere selskap melder sin misnøye over Apple som krever prosenter av alle i-app-kjøp på App Store samtidig som de selv bestemmer hvilke apper som får lov å selges. EU gransker nå Apples store app-økosystem.

Annonse


Nå angriper Epic Games Apple også: – Dere må åpne opp alt!

Flere selskap kommer nå på banen og melder sin misnøye over at Apple påbyr at utviklere bruker deres betalingsløsning for i-app-kjøp.

Det er Apples butikk, men bør de kunne gjøre som de ønsker med så stor markedsandel?

Dette fordi Apple tar 15 til 30 prosent av inntektene fra kjøp i en app, noe mange utviklere er langt fra happy med.

Apple forsvarer seg med at det er deres butikk og de kan gjøre som de vil, dessuten er de selskapet som har bygget den suksessfulle app-butikken som gjør det mulig for et app-økosystem i det hele tatt, mens app-utviklere og mange forbrukere mener Apple er grådige og har for stor kontroll over hva som tillates.

Ifølge Basecamp-grunder David Heinemeier Hansson, som nylig debuterte med e-post-appen Hey, sikret Amazon seg en avtale med Apple for i-app-kjøp (Kindle og Audible ble ikke kaste ut selv om Amazon sendte brukerne til nettleseren for kjøp) – avtaler som de små ikke kan få til:

Annonse


Sweeney sier nei til hemmelig Apple-avtale

Nå kommenterer Epic Games-sjef Tim Sweeney på akkurat dette punktet, og sier at for egen del kommer de ikke til å gjøre bakromsavtaler.

Sweeney ønsker sågar at brukere skal kunne laste ned hva som helst (som Android med sideloading), og bruke hvilken som helst betalingsportal de ønsker.

Selskapet bak Tinder ønsker endringer

Match Group stiller seg bak Epic og Basecamp i å være kritiske til Apple. Match er selskapet bak Tinder og Hinge.

De har følgende å si om saken:

“Apple er en partner, men også en dominerende plattform hvis handlinger tvinger det store flertallet av forbrukerne til å betale mer for tredjepartsapper som Apple vilkårlig definerer som “digitale tjenester. Vi ønsker muligheten til å diskutere dette med Apple og skape en rettferdig fordeling av avgifter over hele App Store, så vel som med interesserte parter i EU og i USA.”

Det var i mai i fjor det ble kjent at EU skal undersøke om Apple bryter med konkurranseretningslinjene i Europa etter at Spotify klaget dem inn. Granskingen startet i går.

Apple sier de ser frem til å forklare seg for EU, samtidig som Spotify mener at dette er glad-dag for forbrukerne. Vi følger utviklingen i saken.

Annonse