- Apple blokkerer Telegram-oppdateringer.
Telegram i App Store er ikke blitt oppdatert på to måneder.

Annonse


– Apple blokkerer Telegram-oppdateringer

Ifølge Telegram-sjef Pevel Durov har Apple blokkert oppdateringer for appen i App Store. Et raskt søk i app-butikken viser at Telegram ikke er blitt oppdatert siden mars – rundt samme tidspunkt som russiske myndigheter bannlyste appen i landet.

I Google Play Store ble appen sist oppdatert 26. mai.

Blokkerer oppdateringer

I et innlegg på Telegram – les hele nederst i denne saken – skriver Durov at Apple har hindret Telegram i å oppdatere iOS-appen siden russiske myndigheter beordret Apple til å fjerne appen fra App Store.

Bakgrunnen for Russlands bannlysing av appen, er fordi Telegram nektet å utlevere krypteringsnøkler til landets sikkerhetstjenester.

Annonse
– Vi mener vi gjorde det eneste mulige ved å bevare brukernes rettighet til personvern i et urolig land. Uheldigvis ser det ut til at Apple ikke tok vår side, skriver Telegram-sjefen.

Apple har så langt ikke kommentert saken, og det er uvisst hvorfor en eventuell russisk blokade rammer internasjonale iOS-brukere.

Russland kan komme til å blokkere appen Telegram-brukerne flykter til

Funksjoner slutter å fungere

Durov forklarer også at enkelte Telegram-funksjoner ikke fungerer etter iOS 11.4 nettopp fordi selskapet ikke får oppdatert appen. Det gjelder blant annet klistremerker og oppdateringer relatert til EUs forordning for personvern, mest kjent som GDPR.

Apple har tidligere blokkert VPN-tjenester i kinesiske App Store etter press fra myndighetene i landet, noe selskapet er blitt sterkt kritisert for.

Hva tenker du om at Apple blokkerer Telegram-oppdateringer?

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse