Russland beordrer blokkering av Telegram

Russland beordrer blokkering av Telegram.
Russland beordrer sperring av Telegram i landet.

“Meldingsklienten Telegram, som har blitt omfavnet for sitt fokus på personvern, tapte nylig en sak i russisk høyesterett der de ønsket å forhindre at russiske myndigheter fikk tilgang til kommunikasjon gjort gjennom deres klient”, skrev vi 21. mars. Telegram ble dømt til å utlevere krypteringsnøklene til FSB, Russlands sikkerhetstjeneste, innen 4. april.

Det skjedde ikke.

Beordrer sperring

Nå har en russisk beordret blokade av Telegram-appen i landet. Det melder blant annet BBC og det russiske nyhetsbyrået Tass. Sistnevnte skriver at blokkeringen kan skje umiddelbart, men det er usikkert om det kommer til å skje.

Annonse

The Financial Times skriver at det mest sannsynlig at den trer i kraft neste måned når Telegram har anket. En blokade innebærer trolig sperring av Telegrams domener og IP-adresser. Appen vil nok være tilgjengelig for dem som bruker VPN-tjenester.

Strenge antiterrorlover i Russland innført i 2016 er bakgrunnen for denne saken. Lovene krever at det er mulig for politiet å dekryptere meldinger som blir sendt via meldingstjenester som Telegram.

 

Kilde:
BBC

Annonse
Annonse