Trapper opp kampen: Russland ber Apple fjerne Telegram fra App Store.
Russland vil ha denne appen fjernet fra App Store.

Annonse


Trapper opp kampen: Russland ber Apple fjerne Telegram fra App Store

Russland har begynt å blokkere tilgangen til lynmeldingstjenesten Telegram i landet. Dette skjer etter at utviklerne nektet å utlevere krypteringsnøklene som pålagt.

Flere brukere har klart å omgå blokkeringen ved å bruke en VPN (et virtuelt, privat nettverk), noe også russiske myndigheter har oppdaget.

Ber Apple og Google fjerne appen

Nå ber Russland Apple og Google om å fjerne Telegram-appen fra henholdsvis App Store og Play Store. Landets myndigheter ønsker at appen skal fjernes fra app-butikkene globalt og ikke bare lokalt i landet. Windows 10s app-butikk, Microsoft Store, har også en offisiell Telegram-app, men Reuters opplyser ikke om at Microsoft er spurt av myndighetene.

Dette for å forhindre at appen i det hele tatt kan bli lastet ned. En slik løsning vil fungere i liten grad på Play Store da Android-brukerne uansett kan laste ned APK-filer og installere apper på den måten. iOS er mer låst og det blir vanskeligere for brukerne.

Annonse
Grunderen av Telegram skal lure seg rundt Russland-sperren.

Dog finnes lynmeldingstjenesten som en PWA (progressive web app) slik at både iOS- og Android-brukere ikke trenger å laste ned Telegram for å bruke tjenesten så lenge de klarer å omgå IP-sperren.

Verken Apple eller Google har så langt uttalt seg i saken. Vi har tidligere sett Apple fjerne apper i App Store i Kina etter pålegg fra landets myndigheter, noe amerikanske myndigheter har kritisert selskapet for.

Massiv blokkering

Samtidig kommer det frem at det russiske statsapparatet jobber hardt for å knuse Telegram. TorrentFreak skriver at russiske bredbåndleverandører i går blokkerte 1,8 millioner Telegram-relaterte IP-adresser tilhørende Google og Amazon.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse