Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Grunderen av Telegram skal lure seg rundt Russland-sperren

Det hemmelige politiet er ute etter krypteringsnøklene.

Telegram, den påståtte sikre og krypterte lynmeldingsklienten, er under skyts fra Russland som igjen har et svært anstrengt forhold til USA.

Stoppet av FSB

Det er det hemmelige politiet i Russland, Federal Security Service (FSB), som er sinte for at de ikke får krypteringsnøklene for å lese innholdet på tjenesten. Da har i det minst alle ande som bruker tjenesten grunn til å føle seg mer sikre, nå som FSB ikke klarer det uten nøklene. Man kan jo spekulere i om de har prøvd å hacke seg inn tidligere.

Dette melder grunderen

Telegram-grunder Pavel Durov melder på egen Telegram-kanal følgende:

«Kraften lokale myndigheter har over IT-selskaper, er basert på penger. På et hvilket som helst tidspunkt kan en regjering krasje sine aksjer ved å true å blokkere inntektsstrømmer fra sine markeder og dermed tvinge disse selskapene til å gjøre rare ting (husk at Apple i fjor flyttet iCloud-servere til Kina).»

«Hos Telegram har vi lyst til å ikke bry seg om inntektsstrømmer eller annonse-salg. Personvern er ikke til salgs, og menneskerettighetene bør ikke kompromitteres ut av frykt eller grådighet».

Durov melder også at det kommer en oppdatering som skal forsøke å lure seg rundt sperringen, men det er ingen garanti for at det vil fungere for alle uten VPN.

 

Kilder:
TASS
VK.com

Stikkord: Kommunikasjon, politikk, Telegram