Russland bannlyser Telegram - utviklerne sier oppdatering vil lure dem

Annonse


Grunderen av Telegram skal lure seg rundt Russland-sperren

Telegram, den påståtte sikre og krypterte lynmeldingsklienten, er under skyts fra Russland som igjen har et svært anstrengt forhold til USA.

Stoppet av FSB

Det er det hemmelige politiet i Russland, Federal Security Service (FSB), som er sinte for at de ikke får krypteringsnøklene for å lese innholdet på tjenesten. Da har i det minst alle ande som bruker tjenesten grunn til å føle seg mer sikre, nå som FSB ikke klarer det uten nøklene. Man kan jo spekulere i om de har prøvd å hacke seg inn tidligere.

Dette melder grunderen

Telegram-grunder Pavel Durov melder på egen Telegram-kanal følgende:

“Kraften lokale myndigheter har over IT-selskaper, er basert på penger. På et hvilket som helst tidspunkt kan en regjering krasje sine aksjer ved å true å blokkere inntektsstrømmer fra sine markeder og dermed tvinge disse selskapene til å gjøre rare ting (husk at Apple i fjor flyttet iCloud-servere til Kina).”

Annonse


“Hos Telegram har vi lyst til å ikke bry seg om inntektsstrømmer eller annonse-salg. Personvern er ikke til salgs, og menneskerettighetene bør ikke kompromitteres ut av frykt eller grådighet”.

Durov melder også at det kommer en oppdatering som skal forsøke å lure seg rundt sperringen, men det er ingen garanti for at det vil fungere for alle uten VPN.

 

Kilder:
TASS
VK.com

Annonse