Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Søksmålene mot Apple er snart oppe i tosifret antall. (Ill.: Apple)

Nok et iPhone-søksmål – ønsker nesten ti billioner kroner av Apple

Hevder selskapet har lurt kundene.

Forrige uke innrømmet Apple at selskapet har nedjustert ytelsen til flere iPhone-modeller for å hindre at de plutselig slår seg av. Flere har rast mot Apple etter avsløringene og ifølge Patently Apple er nå antall massesøksmål oppe i ni.

Mener at Apple har lurt brukerne

Mens flere sier at de forstår hvorfor Apple har gjort slik det har gjort, uttaler mange, blant annet Forbrukerrådet, at selskapet burde gitt kundene informasjon om dette.

Et nytt gruppesøksmål ønsker hele 999 999 999 000 dollar, altså rett i underkant av 1 billion dollar som tilsvarer 8,3 billioner kroner med dagens kurs, fra Apple etter avsløringene. I søksmålet fra Violetta Mailyan står det at iPhone-brukere ble «nektet bruk, nytte og verdi av de eldre iPhone-modellene på grunn av forringelsen i ytelsen» ved at Apple lurte brukerne med ikke å fortelle at det har justert ytelsen på telefoner med eldre batterier.

Saksøkerne mener at dette indirekte har oppfordret iPhone-brukere til å kjøpe nye telefoner i stedet for å reparere de gamle og at de ikke var mulig for en person å oppdage at nedjustering i ytelsen var gjort med overlegg.

Konspirasjonsteorien har versert i flere år.

Utvikler oppdaget forskjeller

Apples innrømmelse kom etter at en Geekbench-utvikler tidligere denne måneden la frem informasjon som pekte mot at sjansen for at Apple nedjusterer ytelsen på iPhone-modeller som er brukt i flere år, er ganske stor.

Har du en iPhone og synes ytelsen er dårlig? Du kan laste ned CpuDasherX fra App Store for å undersøke klokkehastigheten. Den korrekte CPU-hastigheten er 1848MHz for iPhone 6s.

 

Kilde:
Patently Apple

Stikkord: Apple, iphone, søksmål