Synes du iPhone 6s-ytelsen er dårlig kan løsningen være nytt batteri.
Synes du iPhone 6s-ytelsen er dårlig kan løsningen være nytt batteri.

Annonse


Kan denne konspirasjonsteorien om iPhone 6s være sann? Apple kan ha klocket ned CPU-en for å slippe å bytte batterier

Kan Apple ha klokket ned iPhone 6s etter batteriproblemene i november i fjor for å slippe å fysisk bytte dem?

Ytelsen økte med nytt batteri
Det er teorien som florerer i en Reddit-tråd, det er nemlig personer som har merket at ytelsespoengsummen fra GeekBench er mye lavere på en rekke iPhone 6s-modeller.

Visstnok skal en rekke brukere ha byttet batteri og testet igjen, og da fått den korrekte poengsummen, en og flerkjerne: rundt 2300 og 4400 i stedet for 839/1377 som en person opplevde.

Teorien er altså at Apple senket klokkehastigheten på berørte enheter slik at de ikke automatisk skulle skru seg av grunnet nettopp batteriet.

Annonse


Kan Apple ha gjort dette i det stille?
Det ville i så fall vært en skandale om det er slik, da Apple om så stemmer ikke fortalte brukerne at de fikk levert en oppdatering som forringet ytelsen på produktet, og at produktet derfor er langt fra like bra som enheten de betalte for i utgangspunktet.

Det som juridisk kan redde Apple, om dette stemmer, er at batteriene i iPhone er designet til å vare i rundt 2 år med lading. Med andre ord er en rekke enheter utenfor perioden Apple kan garantere noe som helst, men det ville uansett være oppsiktsvekkende om dette er sant. Problemet er ikke å finne fra og med iPhone 7 da den har en ekstra kjerne for å sørge for optimal ytelse selv med batteriproblemer.

Har du en iPhone 6s og synes ytelsen er dårlig? Du kan laste ned CpuDasherX fra App Store for å undersøke klokkehastigheten. Den korrekte CPU-hastigheten er 1848MHz.

 

Kilder:
Reddit
9to5mac