Enkelte Iphone 6s-modeller slår seg tidlig av på grunn av en produksjonsfeil, sier Apple.
Enkelte Iphone 6s-modeller slår seg tidlig av på grunn av en produksjonsfeil, sier Apple.

Annonse


Uventet avslåing av iPhone 6s: Sjekk om din modell er rammet

Apple har postet en artikkel på den kinesiske delen av støttesiden deres om at enkelte iPhone 6s-modeller uventet slår seg av.

Dette skal være for å beskytte telefonen mot lav spenning, sier Apple, som legger til at det er flere tilfeller der iPhone er programmert til å slå seg av – som hvis det er for kaldt eller det er for lite spenning, som i dette tilfellet.

Degrades raskere
– Iphone 6s-enheter som er laget mellom September og Oktober i 2015 inneholder en batterikomponent som ble eksponert for kontrollert luft fra omgivelsene lengre enn den burde før den ble plassert i batteripakker. Som et resultat av dette degraderer disse batteriene raskere enn et normalt batteri og kan forårsake uventede avslåinger, skriver Apple på støttesiden.

Problemet fører til at telefonene slår seg av ved omtrent 30 prosent batterilading for å beskytte telfonen mot lav spenning.

Annonse


Ingen fare for sikkerheten
Apple presiserer at dette ikke er en “sikkerhetssak,” og at telefonene er trygge å bruke på tross av det dårlige batteriet.

Apple råder kunder med dårlige batterier til å dra til nærmeste Apple Store eller autoriserte forhandler for å se om man kvalifiserer til en gratis batterierstatning.

Ble solgt over hele verden?
Det er uklart hvorfor meldingen fra Apple ble publisert på kinesisk (og engelsk) på den kinesiske delen av støttesidene deres, men det kan tenkes at Apple forsøker å blidgjøre det kinesiske forbrukerrådet etter at de har lagt press på Apple i det siste.

Det er også uklart om telefonene som ble laget mellom September og Oktober 2015 ble solgt utenfor Kina, men det skulle være trygt å anta at de ble det.

Du kan sjekke om telefonen din er rammet av problemet ved å skrive inn serienummeret ditt her.

Kilder
Neowin
Macrumors

Annonse