iPhone-batteriet ditt kan gi deg dårligere ytelse om du har en iPhone 7 eller eldre.
iPhone-batteriet ditt kan gi deg dårligere ytelse om du har en iPhone 7 eller eldre.

Annonse


Apple gjør eldre iPhones tregere – dette koster batteri-servicen som kan gi nytt liv til din

Apple bekrefter at de er nødt til å justere ned hastigheten og i stedet balansere ytelsen på iPhone-modeller med eldre batterier.

Oppdatert, 20:55:

Undersøk batterihelsen din med Battery Life-appen.

Endrer ytelsen i iOS

For eldre batterier klarer ikke levere stabil nok makseffekt – dette løste Apple med en iOS-oppdatering som nettopp balanserte ut ytelsen slik at den ikke når maks ytelse like ofte.

Annonse
Med andre ord kan du bytte et eldre batteri for å få tilbake ytelsen igjen. Vi synes iOS bør varsle tidligere og med en gang det påvirker ytelsen i negativ grad.

Apple sier følgende om estimert levetid på sine produkter. Et iPhone-batteriet som lades mye i løpet av to år, vil kunne merke dårligere ytelse.

  • En iPhone, iPad og Apple Watch har en estimert levetid på tre år, ifølge Apple. Merk at det ikke betyr at Apple tror at produktet vil slutte å fungere etter den tid.
  • For Mac og Apple TV anslår Apple en levetid på fire år.

Dette sier Apple i denne saken

“Vårt mål er å levere den beste opplevelsen for våre kunder. Det inkluderer ytelsen og å forlenge livet til produktene. Lithium-ion-batterier yter dårligere toppeffekt når det er kaldt, når det nærmer seg å bli tomt og når de blir eldre. Dette kan resultere i at enheten plutselig skrur seg av for å beskytte de elektroniske komponentene”.

“I fjor lanserte vi en funksjon for iPhone 6, iPhone 6 og iPhone SE for å utjevne de øyeblikkelige effekt-toppene bare når de trengtes for å forhindre at enheten slås av uventet. Vi har nå utvidet denne funksjonen til å gjelde iPhone 7 med iOS 11.2, og planlegger å legge til støtte for andre produkter i fremtiden. ”

Dette sier Apple om batterilevetiden på iPhone generelt

“Batteriet er konstruert for å beholde opptil 80 % av originalkapasiteten etter 500 komplette ladesykluser. Ettårsgarantien inkluderer service på et defekt batteri. Hvis garantien har utløpt, tilbyr Apple batteriservice. Priser og vilkår kan variere.”

Apple tar 799 kroner for batteriservice utenom garantitiden*. Apple har en rekke batteritips på sine sider.

* “Alle priser oppgis i norske kroner og inkludert mva. Vi vil belaste deg med et fraktgebyr på 100,75 NOK hvis vi må sende iPhone-enheten din.

Om batteriene

“Enheten er konstruert for å yte bra i et stort temperaturspenn, og den trives aller best mellom 16 og 22 °C. Det er spesielt viktig å unngå å utsette enheten for omgivelsestemperaturer over 35 °C, da det kan forringe batterikapasiteten permanent.

Det betyr at batteriet ikke vil gi strøm til enheten like lenge på én lading. Å lade enheten under høy omgivelsestemperatur kan forringe batteriet ytterligere.

Selv det å oppbevare et batteri på et varmt sted kan føre til permanent forringelse. Når du bruker enheten et sted der det er veldig kaldt, kan det hende du vil oppleve at batteritiden reduseres, men dette er midlertidig. Så snart batteriets temperatur igjen er innenfor det normale driftsområdet, vil også ytelsen bli som normal igjen.”

 

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse