Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone 7 er inkludert i søksmålet som dekker kunder i California og resten av USA, (Ill.: Apple)

Nok et søksmål: – Apple er villedende, umoralsk og uetisk

Flere saksøker etter at innrømmelsen kom i går.

Stefan Bogdanovich har startet et massesøksmål mot Apple sammen med Dakota Speas etter at selskapet i går innrømte at de gjorde eldre modeller med svakt batteri tregere for å unngå at enhetene skrur seg helt av.

Oppdatert, 21.12.17, 04:15:

Chigaco Sun Times melder at nok en bølge iPhone-eiere har varslet at de saksøker Apple av samme grunn.

De fem omtaler teknologiselskapet som «villedende, umoralsk og uetisk«. I saken mot Apple hevdes det at selskapet med vilje gjorde iPhone 5, 6 og 7 tregere og at dette bryter mot amerikansk forbukerlover.

Apple har nok en gang ikke ønsket å kommentere saken som er i ferd med å bli litt av et PR-mareritt. Sist gang noe slikt skjedde, altså antennagate og iPhone 4, kom Steve Jobs tilbake fra ferie for å holde pressekonferanse om saken for å ta kontroll over mediedekningen.

Avbryter Tim Cook sin ferie for å gjøre det samme?

Mener Apple bør la brukerne velge

Mange mener at Apple burde ha informert om dette for lenge siden. At batterier blir dårligere etter mange ladesesjoner er bare en teknisk realitet, men Apples informasjon om problemet har vært for dårlig. iOS burde ha sagt ifra.

De to som saksøker med hjelp fra LA-advokatbyrået Wilshire Law Firm, hevder at Apple aldri spurte dem før endringen ble utført og ga dem ikke mulighet til å velge bort funksjonen.

Apple på sin side vil argumentere med at modeller med eldre batterier kan skru seg av, eller enda farligere, kanskje være et sikkerhetsproblem

Enhetene som er inkludert i søksmålet er modellene før iPhone 8.

Apple selger deg batteribytte, men det er det kanskje ikke alle som vet

Det er ikke likt Apple å ikke ville tjene penger, da de tar 799 kroner for iPhone-batteribytte som vil gi ytelsen tilbake, men de ønsker aller helst at du kjøper en helt ny iPhone.

Apple har enn så lenge ikke kommentert saken som faktisk kan bli en utfordring for dem.

 

Kilde:
Mercury News

Stikkord: Apple, iphone