Slik fungerer Tesla Autopilot.
Slik fungerer Tesla Autopilot.

Annonse


Tesla og Mobileye avslutter samarbeidet

I sommer har det dukket opp flere rapporter om ulykker der Teslas Autopilot kan ha vært skyld i.

Avslutter samarbeid
Nå annonserer Mobileye – det israelske selskapet bak bildegjenkjenningsmaskinvaren som driver det halvautonome systemet – at de og Tesla går hver sin vei. Ingen av selskapene har uttalt seg om årsaken, men det spekuleres i at det gjelder overenstemmelser om hvordan teknologien skal implementeres. Elon Musk uttaler at det «var forventet og det vil ikke påvirke våre planer».

Som Recode skriver, vil Tesla mest sannsynlig bygge et integrert system i tiden fremover. Mobileye forklarer at de vil fortsette å støtte de nåværende Tesla-produktene, blant annet med en kommende «betydelig oppgradering». Selskapet vil fokusere på å jobbe direkte med produsenter fremfor en OEM-løsning.

Dette er Elon Musks «Masterplan del to».

Annonse


Flere ulykker den siste tiden
Problemene for Tesla startet opp tidligere i sommer da en Model X-eier kjørte inn i et hus og la skylden på Autopilot. Teslas undersøkelser viser at personen løy.

Den mest alvorlige hendelsen skjedde i mai, men ble ikke offentliggjort før juni, da en mann mistet livet i en ulykke. Teslaen hans var satt på Autopilot, dog hevder vitner at mannen så på film mens bilen kjørte.

Også denne måneden la føreren skylden på Autopilot etter å ha kjørt av veien. Denne ulykken er fortsatt under etterforskning.

 

Kilder:
Recode,
Engadget,
Mobileye

Annonse