Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Eieren hevder han ikke hadde skyld i dette. Feil, avslører Teslas logg. (Ill.: Puzant/Imgur)

Kjørte Tesla inn i hus – skyldte på bilen

Avslørt av Tesla.

Eier av en Model X, Teslas SUV, hevder bilen styrte seg selv rett inn i et hus i stor fart.

– Ikke bilens feil
Men dette stemmer ikke skal vi tro Tesla, som har undersøkt saken.

De konkluderer med at mannen fra Irvine i California akselererte inn i huset, og derfor kanskje ikke helt har skjønt hvordan Teslas semi-autopilot fungerer.

Ifølge mannen var akselerasjonen helt ute av kontroll, og bilen skal visstnok ha gasset på maks. Ifølge samme eier stoppet bilen kun da den traff huset.

Avslørt av loggen
Det er nemlig slik at systemet lar deg slappe av litt på lande- og motorveier, men det er ikke det samme som at man kan ta hendene av rattet eller stoppe å bruke gass og brems.

Dessuten skal hendene være på rattet til enhver tid.

Takket være Teslas detaljerte logg, ser det ut til at denne personen helst nok må punge ut selv, og ikke forsikringsselskapet eller Elon Musks Tesla.

Dette sier Tesla
«Vi analyserte bilens logg som bekrefter at Model X fungerte tilfredsstillende med manuel kontroll og at den aldri var i Autopilot-modus eller cruise control da ulykken inntraff. 

Dataene viser at bilen kjørte i 6 mph når gassen plutselig nådde 100 prosent», påpeker Tesla, og hevder bilen gjorde akkurat det den skulle: gasset samtidig som eieren tråkket på gasspedalen. Selskapet er glade eieren er i god behold, og minner eierne på å kjøre forsiktig.

 

Kilde:
Elektrek

Stikkord: tesla