apple intelligence
TSMC starter neste uke testingen av 2 nm-brikker som blir å finne i iPhone om et par år.

Annonse


Opptil 30 prosent bedre iPhone-batteri

TSMC og Apple er klare til å teste den nyeste 2nm brikke-teknologien neste uke.

Masse-produksjonen av 2 nm-brikker starter neste år

Apple blir igjen de første, som de var med 3 nm., med teknologien (Apple M3 var aller først – A17 Pro i iPhone 15 Pro-serien bruker samme teknologi – M4 tar i bruk en forbedret 3 nm-teknologi) som øker ytelsen, sparer batterilevetiden og vil gi enda bedre AI-ytelse for, i dette tilfellet, “Apple Intelligence.”

2nm-brikker vil by på anslåtte ytelsesgevinster på 10 til 15 prosent. Batterilevetiden vil også forbedres noe, med strømforbruksreduksjoner på opptil 30 prosent sammenlignet med 3nm. Merk at utbredt bruk av AI-funksjoner i 2025 vil påvirke dette i negativ grad, så ikke forvent 30 prosent forbedret batterilevetid totalsett. Det er også ryktet tynnere iPhones, noe som kan medføre færre mAh – da er Apple avhengig av nettopp 2nm.

Sommeren 2021 rapporte vi følgende før lanseringen av 3 nm:

“Apple og Intel tester sine chipdesign med TSMCs 3-nanometer produksjonsteknologi og forventes å komme i gang med kommersiell produksjon i andre halvdel av neste år. Ifølge TSMC kan 3 nm-teknologien øke dataytelsen med 10 til 15 prosent sammenlignet med 5 nm-teknologien, samtidig reduseres strømforbruket med 25 til 30 prosent.”

Med tanke på at det tok to år å få 3 nm. på markedet fra meldinger om testing startet, vil det trolig ta omtrent samme tid å få 2 nm til iPhone og iPad.

Stort gjennombrudd vil gjøre iPhone, og det meste annet, kjappere