Annonse


OPPDATERT: Lanseres i august

Det er avslørt Sony skal lansere en adapter slik at man kan bruke det nyeste Playstation-hodesettet på PC.

Først publisert 29. mai.

Oppdatert, 3. juni, 19:01:

PlayStation VR2 PC-adapteren lanseres 7. august for 60 euro med krav om DP 1.4-kabel som ikke følger med, så pass på at du har en liggende.

Annonse


“Inspirert av lidenskapen vår for å gi spillere enda flere innholdsalternativer, har vi jobbet for å gi tilgang til flere spill på PC, som utfyller det mangfoldige PS VR2-spillutvalget som er tilgjengelig på PS5. I dag er vi glade for å dele at vi lanserer denne støtten 7. august,” heter det i Playstation-pressemeldingen som bekrefter at hodesettet støtter Steams VR-spill som inkluderer Half-Life: Alyx, Fallout 4 VR og War Thunder.

Oppsettet er enkelt: bare koble PlayStation VR2 til PC-en din ved hjelp av PS VR2 PC-adapteren og DisplayPort 1.4-kabelen. Last deretter ned PlayStation VR2-appen og SteamVR-appen fra Steam. Dette vil tillate deg å sette opp PS VR2 på PC-en, tilpasse innstillingene og spilleområdet, og begynne å kjøpe og spille spill i SteamVR.

Playstation

Det er visse begrensninger, nemlig at HDR, feedback fra hodesettet, øye-sporing, adaptive triggere og haptiske tilbakemeldinger ikke kommer til PC. Og, i stedet for Tempest 3D AudioTech, bruker PC Steam sin 3D-lyd.

Minimum-krav:

Mangler de store spillene

Dette i et form av et sertifikat lastet opp til en koreansk side. Dokumentet er datert 27. mars. Nyheten om at Sony skulle gi mulighet for PC-eiere å bruke hodesettet, som ikke selger godt nok, ble avslørt i februar i år av selskapet selv:

“Vi er glade for å dele at vi for tiden tester muligheten for PS VR2-spillere til å få tilgang til flere spill på PC for å tilby enda mer spillvariasjon i tillegg til PS VR2-titlene som er tilgjengelige gjennom PS5. Vi håper å gjøre denne støtten tilgjengelig i 2024, så følg med for flere oppdateringer.”

Det er ikke flere opplysninger om produktet eller når det lanseres, men Sony nevner altså at de håper det skal skje i år.

Det var i mars i år vi rapporterte Bloombergs nyhetssak om at Sony skal ha pauset produksjonen av hodesettet grunnet svakt salg – da kan det hjelpe med massiv PC-spill-støtte:

Dette fordi det rett og slett er for mange produkter på lager: Sony klarer ikke selge nok av dem. Årsaken? Som vanlig er det mangelen på innhold: “Playstation VR2 byr på god bildekvalitet og komfort og er derfor nesten perfekt for store film-opplevelser, mens spill-biblioteket fremdeles er litt halvveis,” oppsummerte vi i vår test i juni i fjor.””