apple iphone
Jony Ive og Sam Altman er på papiret det perfekte teamet med design, AI og programvare-ekspertise.

Annonse


Pengene til Apple-konkurrent kan komme fra Jobs sin enke

“Apples stjernedesigner går til Jony Ive og Sam Altman,” rapporterte vi sent i desember i fjor.

Snakket om AI-produkt fra Altman og Ive blusser opp før iOS 18

“Vi hadde i utgangspunktet ikke de store forhåpningene til at Jony Ive, Apples tidligere design-legende, som nå leder designbyrået LoveFrom, og Sam Altman fra OpenAI, faktisk skulle lansere et AI-produkt. Nå viser det seg at de er seriøse, og at det er snakk om flere produkter og et nytt selskap. Det ser altså ut til at samtlige parter er langt mer seriøse enn hva vi trodde, for nå blir Tang Tan en del av LoveFrom sin avdeling som skal utvikle nettopp et AI-produkt.”

Det er nesten ingen igjen

Tan forlot Apple i februar i år, og selv om vi lenge skeptiske til at dette er et prosjekt som har til formål å lansere et produkt, og ikke bare et konsept, så peker nå enda mer i retning av at det er et skikkelig forsøk på noe masseprodusert. Nøyaktig hva slags produkt det skal bli er det ingen som vet, men det skal ha noe med AI å gjøre, og det skal ikke være en mobil. I det minste skal den ikke se ut som en mobil. Kanskje det blir noe ala Humane?

For Ive og Altman søker nå, ifølge The Information, 1 milliard dollar i startkapital og pengene kan komme delvis fra intet mindre enn Steve Jobs sin enke Laurene Powell Jobs sitt investeringsselskap “Emerson Collective.” De to er også i samtaler med “Thrive Capital” som allerede investerer i OpenAI.

Annonse