apple store
Apple har mistet fem designere som jobbet med stjernedesignere Jony Ive, og selskapet kommer til å miste programvare-designere snart. Bilde: ITavisen

Annonse


Det er nesten ingen igjen

Apple fortsetter å miste designere som har jobbet med Jony Ive, design-guruen som revolusjonerte selskapet sammen med Steve Jobs med hit-produkter på rekke og rad, inkludert iPod, iMac, iPhone og Watch.

Vil Apple klare å fylle alle skoene?

Denne gang er det Bart Andre som forlater selskapet etter intet mindre enn 32 år. Dette gjør Andre til personen i Apple som har hatt tittelen “Senior Industrial Designer” lengst – han var der til og med mange år før Jobs kom tilbake som sjef i 1997. I nyere tid hjalp Andre å lede design-teamet etter at Evans Hankey som i sin tid tok over for Jony Ive (som tok hatten og stakk i sommeren 2019) også forlot Apple i desember i fjor.

De siste månedene har vi skrevet en rekke saker om personer som har forlatt Cupertino-bedriften. At medarbeidere forsvinner er ikke unormalt, men det begynner å bli mange viktige i løpet av kort tid i tillegg til Hankey:

Det er noen igjen fra Ive-æraen

Bloomberg nevner også designerne Colin Burns og Shota Aoyagi har forlatt selskapet, og verre skal det bli også innen mykvare-design: “Flere mangeårige designere i Apples programvaredesignteam har også signalisert at de planlegger å forlate Apple i nær fremtid,” avslører avisen. Ives team bestod av rundt 24 personer i over ti år.

I tillegg hentet Jony Ive fire designere fra Apple til sitt selskap LoveFrom sommeren 2021. Apple opphørte samarbeidet med LoveFrom i august 2022. Det er noen igjen, som Richard Howarth “Vice President of Design”, Molly Anderson og Duncan Kerr.

Annonse