apple tim cook
Apple og toppsjef Tim Cook har mistet en av sine aller dyktigste innovatører.

Annonse


“Han var Apples smarteste”

Steve Hotelling hadde ansvaret for å bringe til markedet iPhone-berøringsskjermen og TouchID. Nå forlater han selskapet.

“Den smarteste hos Apple”

Også helse-sensorer og Face ID hadde Steve Hotelling ansvaret for under Johny Srouji som har ansvaret for all maskinvare. Dette er med andre ord er større tap for selskapet. “Hotellings arbeid inkluderte noen av Apples mest komplekse og kritiske teknologier for iPhone, iPad og Apple Watch, samt det kommende Vision Pro-headsettet.”

Hotelling omtales som den smarteste i selskapet med navnet sitt på hundrevis av patenter, inkludert allerede den nevnte berøringsskjermen på iPhone, iPad og han fant opp Touch ID. Det stopper ikke der, for han utviklet også egenutviklede sensorer for kameraer, ledet arbeidet me dybde-sensorer for AR, vibrasjons-tilbakemeldinger og ProMotion 120Hz-skjermene.

I tillegg til det rent design-tekniske skal Hotelling vært en pådriver for innovasjon i selskapet. Alan Gilchrist og Wei Chen har ansvaret for respektivt kamera og dybde-sensorer og en rekke panel-teknologier og vil rapportere til Srouji.

Annonse