I løpet av de siste 12 månedene har 4 Apple-ansatte gått over til Ive sitt nye selskap LoveFrom
I løpet av de siste 12 månedene har 4 Apple-ansatte gått over til Ive sitt nye selskap LoveFrom

Annonse


Jony Ive henter fire designere fra Apple til sitt selskap LoveFrom

Det er The Information som først kunne melde at LoveFrom, selskapet som Jony Ive stiftet etter at han forlot Apple, hittil har hentet fire ansatte fra Apple. De fire skal tidligere ha jobbet med Ive.

Ikke hvem som helst

De fire utvalgte er Wan Si, Chris Wilson, Patch Kessler, og Jeff Tiller. De fire har kommet ombord hos LoveFrom i løpet av det siste året.

De fire som nå har byttet beite er ikke hvem som helst heller, Wan Si har jobbet i Apple de siste 16 årene og var en del av design teamet som jobbet på brukergrensesnittet i Apple sin vær-app, Weather. Wan Si har også designet deler av Control Center funksjonaliteten i iOS. Chris Wilson kom inn i Apple i 2007 og har jobbet med iCloud, og flere andre brukergrensesnitt for watchOS. Begge to har instrumentale i design av blant annet hjemskjermen i watchOS.

I denne videoen kan du høre Ive sine tanker om hvordan Apple skal gjenskape seg selv. Kilde: YouTube

Jeff Tiller har tidligere jobbet i det Hvite Hus under Obama som en del av presseteamet, og kom inn i Apple i 2017 for å håndtere administrative oppgaver for design-teamet. Patch Kessler jobbet med produktdesign mellom 2007 og 2017 og har fått æren for Force Touch funksjonaliteten på Apple sine Macbook-modeller.

Annonse
Etter at Ive forlot Apple ble det Evans Hankey og Alan Dye som tok over ledelsen for design-gruppen som Ive bygget opp over en periode på 30 år.  

En bauta

Jony Ive på sin side jobbet i Apple i over 30 år, og sammen med en annen Apple-ansatt gikk de ut av Apple i 2019 for å starte sitt selskap LoveFrom. Selskapet har siden da holdt en lav profil, og har sågar ikke sin egen nettside, men hvem trenger en nettside for å promotere firmaet sitt når de heter Jony Ive? Når Ive forlot Apple var det med et ønske om å fokusere på design av produkter innen kroppsnær-teknologi, helse-teknologi og velvære.

Han har også uttalt at Apple ville være en primær klient av LoveFrom og hans navn er fortsatt å se i patenter for nye produkter, blant annet AirPods Max, MagSafe Duo og de nye iMac-modellene.

Kundelisten til LoveFrom skal visstnok være ganske kort, forutenom Apple, står også Airbnb på den eksklusive listen. AirBnb skal angivelig ha signert en flerårig avtale med Ive sitt selskap i 2020.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse