ratchet and clank rift apart
Insomniac Games sitt Ratchet and Clank: Rift Apart imponerer fremdeles med flott grafikk og spillbarhet, men klarte dessverre ikke tjene inn produksjonskosten på nesten 1 milliard kroner.

Annonse


OPPDATERT: Kostet 833 millioner kroner

Insomniac Games, som i løpet av de siste årene har vært aktuelle med en rekke flotte Spider-Man-spill til Playstations konsoller (studioet er en del av Playstation Studios,) har ikke fått en god start på julen.

Oppdatert, 19:15:

Det er ikke rart Sony lagde en PC-utgave av Playstation 5-spillet Ratchet and Clank: Rift Apart, for sommeren 2021-spillet kostet 81 millioner dollar å lage, og endte med å ikke tjene inn alle produksjonskostnadene, men endte med et tap på 82 millioner kroner. Det hjalp nok ikke at alt for få hadde tilgang til en PS5 den gang, men det er trist for et så bra spill med så høye produksjonsverdier. Vi belønnet spillet med 10 av 10 på PS5 og 9 av 10 for PC-utgaven.

Andre avsløringer fra lekkasjen er at Marvel skal ha signert en avtale med Sony om at X-Men-spill kun blir tilgjengelig på Playstation helt frem til 2035. Andre punkter i kontrakten, avslørt i den sensitive lekkasjen, er at Insomniac må selge minst 6 millioner kopier av hvert av de store spillene det første året på PC og Playstation kombinert. Marvel får 35 til 50 prosent av spill-salg og spill som følger med konsoller.

Annonse


2025 til 2030 avslørt

For 1,67 TB og 1,3 millioner filer med hemmelig informasjon, blant annet passene til utviklerne er hacket fra studioets servere. For medarbeiderne er dette selvsagt ille, og for studioet som helhet er det langt fra optimalt at spill-planene flere år frem i tid er avslørt – for nå vet vi følgende:

  • Høsten 2025: Marvel’s Venom
  • Høsten 2026: Marvel’s Wolverine
  • Høsten 2028: Marvel’s Spider-Man 3
  • Høsten 2029: Ratchet & Clank
  • Høsten 2030: Marvel’s X-Men
  • 2031/2032: Ny merkevare

Informasjonen er oppdatert per juli i år, så ting kan endre seg, men dette er nok ganske så korrekt. En pekepinn på lanseringene stemmer er at vi har hørt 2026 tilknyttet Wolverine tidligere, noe som øker sjansene for at de andre spillene kommer på de angittte årene.

Også Sony har en rekke ganger vært utsatt for hackere, sist gang i september i år, men det var i november 2014 at de ble utsatt for en virkelig stor hack.

Annonse