påstått sony hack
Det er foreløpig ukjent om Sony virkelig er hacket, og om de er, hva som egentlig er stjålet.

Annonse


Hevder de har hacket Sony

Ifølge “Cyber Security Connect” skal den ferske hackergruppen Ransomed.vc ha kommet seg inn i Sonys systemer.

Det er fremdeles usikkerhet rundt den påståtte hacken

Hacker-gruppen skal ha klart å bryte seg inn i et stort antall systemer siden de startet forrige måned. Ifølge meldingen fra hackerne skal de ha “kompromittert alle Sony sine systemer. Vi kommer ikke til å drive med ransomware. Vi kommer til å selge dataene fordi Sony ikke ønsker å betale. INFORMASJONEN ER TIL SALGS.”

Hackerne skal ha vist frem skjermbilder av interne påloggingssider, en PowerPoint-presentasjon og et filsystem som viser noe under 6000 filer. Ifølge sikkerhetseksperter er ikke dette det aller beste bevisene for en hack, i det minste ikke av viktige filer eller kanskje ikke fra Sonys hoved-servere. Om ingen handler informasjonen innen 28. september sier hackerne at de skal selge filene engros. Ransomed.vc holder visstnok til i Ukraina og Russland.

I 2011 ble Sonys PSN for Playstation stor-hacket. Hele fadesen kostet selskapet 100 millioner dollar og 55 massesøksmål i etterkant.

Vi følger saken og oppdaterer med ny informasjon.

Annonse