sonos
Sonos skal lansere hodetelefoner i løpet av de kommende månedene. Ordlyden får oss til å tro de ikke rekker det i år, men trolig i løpet av våren 2024.

Annonse


Sonos lanserer snart hodetelefoner, må kutte stillinger

Et internt memo som Bloomberg har fått tilgang til, avslører at Sonos, som mange andre i teknologi- og spill-bransjen, må kutte stillinger.

Sonos sin omsetning falt med seks prosent

“Sonos Inc. kutter jobber i produktutviklingsorganisasjonen sin mens selskapet forbereder seg på å utvide til hodetelefoner,” heter det fra finans-avisen. Meldingen kom fra produkt-sjefen, Maxime Bouvat-Merlin, onsdag denne uken. Samtaler med de som mister jobben skal skje i dag. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange som må gå.

Meldingen fra Bouvat-Merlin forklarer at dette er grunnet strategiendringer, og ikke for å stramme inn på pengebruken. Mer spesifikt uttaler han at det er roller som ikke passer med “produkt-ambisjonene og våre nåværende behov.”

Nedstrammingen er den andre på kort tid – i juni måtte syv prosent gå: “Sonos sier at rundt syv prosent av medarbeiderne mister jobben. Dette ble kjent ganske lenge etter at mange av de store teknologi-selskapene allerede har måttet kutte.”

Annonse


Hvorfor timet de ikke hodetelefonene for julesalget?

Samtidig avslører han noe annet pikant, og han må ha regnet med at dette kom til å lekke: selskapet har et team som kun jobber med hodetelefoner, og de har jobbet på prosjektet i fire år. I tillegg har de, selvsagt, team som jobber med høyttalere for hjemmet, portable høyttalere og stemme-kontroll.

Sonos sin Chief Executive Officer, Patrick Spence, uttalte denne uken at selskapet skal lansere et lukrativt nytt produkt i løpet av de kommende månedene – med måneder så regner vi ikke med at de rekker jule-salget:

“I andre halvdel av året vil vi lansere et stort produkt i en ny kategori på flere milliarder dollar som vil utfylle våre nåværende tilbud, begeistre kunder og generere umiddelbare inntekter.” Samtidig er tre andre produkter på vei med internprosjekt-navnene Lasso, Pinewood og Premier.

Dette bildet lekket fra det tyske patent-kontoret i 2021.

Vi har hørt om hodetelefonene siden 2021

Ryktene om Sonos-hodetelefoner blusset opp for to år siden med tilhørende bilder av det som skal være en prototype. I november i fjor kom ryktet igjen på banen:

Hodetelefoner har blitt ryktet i januar 2019 og i februar 2021. Ingen av gangene ble produktet lansert, og det er også mønsteret vi ser: Sonos Sub Mini ble ryktet og utsatt flere ganger. Vi testet basskassen i september.

Annonse