ea sparker seks prosent
Rett under 800 personer må finne seg en annen jobb etter at EA har varslet at rundt seks prosent av medarbeiderne må finne annen jobb. De hjelpes av selskapet i overgangsperioden som ventes å koste dem rundt 2 millioner kroner.

Annonse


Seks prosent må gå

Nok et selskap er nødt til å sparke medarbeidere.

EA restrukturere

Det er tøffe tider for mange i teknologibransjen ettersom økonomien har kjølnet og covid i stor grad er borte fra samfunnet – det betyr mindre hjemmekontorinnkjøp og mindre stats-støtte. Det samme gjelder de store teknologi-gigantene, men nå også det store spill-selskapet EA.

I et blogg-innlegg forklarer EA-sjef Andrew Wilson at selskapet må kutte jobber, se på investerings-strategien igjen og minske kontorplassen. Mye skal endres på, altså.

Kutter og kansellerer spill

“Når vi nå øker fokus på tvers av porteføljen vår, beveger vi oss bort fra prosjekter som ikke bidrar til strategien vår. Disse avgjørelsene forventes å påvirke omtrent seks prosent av selskapets arbeidsstyrke,” forklarer Wilson.

Annonse


Selskapet har rundt 13 000 stillinger. Kutter de seks prosent vil rundt 780 personer miste jobben. Noen berørte er allerede varslet om kuttene, mens resten blir informert fortløpende.

Selskapet ga 200 Apex Legends-sparken i februar. Selskapet varslet i januar at de kommer til å fjerne Apex Legends Mobile – spillet stenger 1 mai. De har også stoppet utviklingen av Battlefield til mobil. Også et nytt Titanfall enspiller-spill skal være kansellert.

Annonse