qualcomm
Apple har et anstrengt forhold til Qualcomm, men de har ikke noe annet valg enn å forlenge 5G-modem-avtalen med selskapet frem til 2026. Bilde: Qualcomm

Annonse


“Apple hater dem”

Apple skal undervurdert hvor komplisert det er å designe 5G-modem på egenhånd. Dette selv om de i 2019 handlet Intels modem-business.

Håpet var å ha klar 5G-modemet neste år – rekker det visstnok ikke

Dette ifølge WSJ som har en større reportasje om de interne problemene kort tid etter det ble kjent, 12. september , at Apple har måttet forlenge avtalen med Qualcomm: “Apple må ha funnet ut at det er vanskeligere å designe 5G-modem enn de opprinnelig hadde sett for seg, som da de undervurderte hvor vanskelig det var å lage en konkurrent til Google Maps. Apples eks-toppsjef Scott Forstall skal ha fått sparken grunnet fiaskoen,” skrev vi tidligere denne uken.

Ikke bare sliter Apple med å gjøre sin egen grei på området der planen er å ende med en brikke som har Bluetooth, 5G og WiFi, men forholdet mellom dem og Qualcomm skal være elendig skal vi tro WSJ: “De hater Qualcomm,” hevder Edward Snyder. Snider er ekspert på segmentet trådløs kommunikasjon og er sjef hos Charter Equity. Det kommer jo ikke som det store sjokket all den tid Apple saksøkte selskapet for 1 milliarder dollar i 2017 – de mente nemlig lisens-avgiftene var for stive.

Internt hos Apple skal problemet også være organisatorisk da selskapet ikke skal ha klart å lede et globalt team i USA og internasjonalt. Ifølge samme avis var prototypene Apple testet i fjor trege og tre år bak Qualcomms beste brikker.

Annonse