Microsoft surface studio windows 11
Spørsmålet er om Microsoft vil legge til WiFi 7-støtte i Windows 10, eller om de bruker den nye standarden for å flytte så mange til Windows 11 og Windows 12. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Windows 11 kan bli et krav

Intel har allerede referert til Windows 12 og meldt det lanseres neste år, og nå vet vi mer om hvorfor de fokuserer på OS-et.

Artikkelen inneholder annonselenke.

Neste år kommer Windows 12 og WiFi 7

For som leverandører av blant annet WiFi-brikker samarbeider de med Microsoft, og nå har en pikant detalj lekket i et dokument fra CPU-selskapet som skal avsløre 14. generasjon Core CPU-er i september. Avsløringen er rett og slett at WiFi 7 kan bli begrenset til Windows 11 og nyere – det er derfor mulig at Microsoft med Windows 12 vil bruke forbedringen i markedsføringen av det nye OS-et.

Vi har i lengre tid spekulert i når Windows 12 beta-testingen starter, og at det kan skje i år for å ha minst et år med testing før den endelige versjonen lanseres kanskje vinteren 2024. Windows 11 ble lansert tidlig i oktober 2021. Det er fra før av kjent at Microsoft går tilbake til tre-års Windows-lanseringssykluser som avslørt sommeren i fjor.

Annonse


WiFi 7: “Like kjapt som Ethernet”

Og det er nettopp i løpet av neste år at den nye kjappe standarden kommer på markedet, som vi meldte august i fjor:

“McLaughlin fremhevet på møtet i Asia at 802.11be nesten dobler frekvens-båndbredden 802.11ax er i stand til. Det betyr at den økes til 230Hz og “dobler hastigheten på WiFi-nett”. Han sier at det fremdeles er mer enn ett år til 802.11be lanseres og at selskapet kan klare å øke ytelsen ytterligere. 802.11be har forbedret 6GHz-ytelse og 2,4 x kjappere prosesserings-hastighet på 5,8Gbps. Den har også støtte for makshastigheter på 36Gbps ved data-arbeid,” skrev vi den gang. Det må også vektlegges at problemer med etterslep skal være kraftig forbedret.

Spørsmålet er nå om Microsoft kommer til å oppdatere Windows 10 til å støtte WiFi 7, eller om de bruker den nye standarden til å øke bruken av Windows 11 og 12. Hva tror du?

Skal total-forandre Windows med “CorePC”

Annonse