varsler sanksjoner mot google
Google vil nå møte sanksjoner etter at de ikke sparte på det dommeren mener er bevis selskapet burde ha visst de burde ha vært klar over de måtte presentere i fremtiden. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


“Google brøt loven”

Husker du saken fra sent i februar om at Google ikke sparte på lynmeldinger?

Dette er saken

“Ifølge DOJ (“Department of Justice”) skal Google ha “systematisk ødelagt” lynmeldings-historikk hver 24 time. Om så stemmer er det bevis-forstyrrelse og ødeleggelse av bevis som potensielt skulle ha blitt brukt i saken mot selskapet.

Systemet skal ha vært slik nesten i fire år. Dette medførte at kun medarbeidere som manuelt aktiverte meldingshistorikk fikk sine meldinger lagret. DOJ mener at Google burde ha skjønt at det var sjanse det ble en sak mot dem, og at de sommeren 2019 burde ha justert standardinnstillingene til å lagre all kommunikasjon.” meldte vi 24. februar.

Nå går “alle” etter Google

Dette skjer nå

Nå har den føderale dommeren, James Donato, bestemt at Google må ilegges sanksjoner. Donato mener at Google opererte med en “ikke spør, ikke svar”-politikk for å lagre meldinger og at dette gikk utover selskapets påbud om å lagre informasjon, i denne sammenheng chat-meldinger.

Annonse


Per dommeren skal Google ha gitt nesten 360 medarbeidere valget om de ønsker å lagre lynmeldings-historikk eller ikke.

OPPDATERT: Denne nyheten skuffer om den er korrekt

Hvilke sanksjoner Google står ovenfor er ikke bestemt

Det er ikke kjent per nå hva dommeren mener bør ilegges selskapet i form av sanksjoner. Uansett har dommeren bestemt at Google skal betale Epic Games sine advokat-regninger relatert til akkurat denne delen av saken.

Det store bildet her er jo at Epic Games går hardt ut mot Apple App Store og Google Play store og krever langt mer frihet, spesielt på Apples app-butikk. Microsoft forventer at EU vil tvinge Apple til å åpne for alternative app-butikker neste år – da ønsker Microsoft stå klare med “Xbox App Store.”

Annonse